Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Adrenaline Mob - Omertá
Jaar van release: 2012
Label: Century Media Records
Adrenaline Mob - Omertá
"Na mijn vertrek bij Dream Theater had ik twee mogelijkheden: ik kon weer naar de fles grijpen, of ik kon me volledig op nieuwe muziek storten. In het verleden ben ik al vaak genoeg met een gigantische kater wakker geworden, dus koos ik voor het laatste. Momenteel heb ik ongeveer vijf projecten lopen (maar ik ben de tel kwijt dus ik kan er naast zitten). Ook voor mijn nieuwste dingetje Adrenaline Mob heb ik weer 'the cream of the crop' bij elkaar geraapt: wereldgitarist Mike Orlando, en mijn maatje Russell van Symphony X. Ook hadden we bassist Paul DiLeo en gitarist Rich Ward van Fozzy in onze band, maar zij zijn alweer weg.

Maar laat ik eens wat vertellen over ons debuutalbum Omertá. Dit is een lekker rauwe maar moderne plaat geworden. Je hoort er wel wat van onze andere bands in terug, maar het is minder gepiel en instrumentengegeil dan je zou verwachten. Natuurlijk drum ik weer alsof mijn leven ervan afhangt, en verzorg ik de ondergrond met iets meer drums dan echt nodig was geweest. De gitaar van Mike is lekker laag gestemd, en geeft ons door zijn lekkere grooves wat meer pit. En hij gebruikt zijn wahwahpedaal goed in bijvoorbeeld Psychosane. Maar toch ben ik niet altijd tevreden over de nummers, want ondanks dat ze lekker in het gehoor liggen mogen ze soms toch wel wat spannender. En we hebben de fout gemaakt om er twee ballads op te zetten. Achteraf gezien was één toch wel genoeg. Daar staan gelukkig toch wel wat harde knallers als Down To The Floor en Hit The Wall tegenover.

Ik ben wel heel blij dat ik Russell heb weten over te halen, want mijn buddy zingt weer de sterren van de hemel. Dat is eigenlijk de enige manier waarop ik hem ken. Hij kan alles. Van de rauwe strot zoals in opener Undaunted tot het gevoelige als in de tranentrekker Angel Sky (met overigens een mooie gitaarsolo op het eind). En we hebben zelfs een oersaai Duran Duran-nummer interessant weten te maken, onder meer door Russell zijn stem en mijn fenomenale drumwerk. Op die cover krijgen we nog hulp van dat mokkel van Halestorm. Zij vormt een mooi duo met Russell, want ze heeft ook een gave stem. Eigenlijk is dit toch wel een van de betere nummers op het album.

Maar eerlijk is eerlijk, ondanks de goede productie en een aantal goede muzikanten is dit album misschien toch iets te makkelijk. Ik zet het wel eens op in de auto omdat het lekker wegluistert, maar echt een uitdaging was het niet. Het is niet slecht, maar zeker niet mijn beste album."

Was getekend,

Mike Portnoy

Score: 72 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 4 april 2012

Koop dit album in

Meer Adrenaline Mob:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Erik op 04-04-2012 om 11:14u
Score: 75 / 100

Goed en origineel geschreven review waar ik me volledig bij aan sluit.
Dit is typisch zo'n album dat zeker niet slecht is en lekker wegluistert maar dat ik door het gebrek aan echt goede nummers over een jaar waarschijnlijk niet meer uit de kast haal.
Dan geef ik toch de voorkeur aan dat andere project van Mike Portnoy : Flying Colors.
Die plaat heeft nl. wel hele sterke nummers en straalt een enorme sfeer en spelvreugde uit!

Reactie van iron_dennis op 04-04-2012 om 11:47u

Ik krijg het idee dat de beste man zich maar zoveel mogelijk in zijn werk stort met projecten hier en daar om zo zijn verdriet rondom DT te vergeten.

Reactie van wyrm op 04-04-2012 om 16:51u

Ik ga hem wel checken, maar ben bang dat het net zo'n afknapper voor mij wordt als destijds bij de EP. Grootste kritiekpunt: Russell Allen, een fantastische zanger, één van m'n favorieten, die probeert om in zo'n kort mogelijke tijd z'n stem voleedig aan poeier te schreeuwen. Doodzonde.

Een trend die hij na Twilight in Olympus bij SymX inzette, met dit als voorlopig dieptepunt. Jammer, de man kan zooooo veel meer dan dit. Het is nu vooral doodvermoeiend om uit te zitten.

Reactie van VaDeR op 04-04-2012 om 22:29u
Score: 60 / 100

een NIX....vlees nog vis...
vind het vooral een saaie plaat waar alles riekt naar gemakzucht.

Reactie van Edwynn op 04-04-2012 om 23:23u
Score: 80 / 100

Uitstekend album. Niet het gebruikelijke kopje thee van Mike Portnoy, maar gewoon een sterk ouderwets hardrockalbum a la Skid Row en een snufje Black Label Society. Stoere zang van Russell Allen en gierende solo's van de mij onbekende gitaarmeneer. Stevig stampwerk afgewisseld met een incidentele zoetere ballade. Weer eens wat anders dan weer another proggy metalwerkstukje.

Reactie van TesseracT op 06-04-2012 om 14:58u

Veel te hard gemastered; dit doet echt fysiek pijn aan mijn oren. De muziek op zich valt nog mee. Na die EP had ik hier niet veel van verwacht maar al bij al vind ik het een leuke CD. Jammer van de slechte master.

Reactie van MetalJan op 11-04-2012 om 13:40u
Score: 75 / 100

Ik had de cd als kadoortje voor m'n broer gekocht (die kan wat meer met deze muziek). Ik heb 'm wel nog even geript en het is niet onaardig eigenlijk.