Enqute

Wat is vooralsnog jouw favoriete studio-album, dat in juni 2022 is uitgebracht?

Alestorm Seventh Rum Of A Seventh Rum
Alexisonfire Otherness
Artificial Brain Artificial Brain
Bleed From Within Shrine
Civil War Invaders
Coheed And Cambria Vaxis II: A Window Of The Waking Mind
Dinbethes Balans
Dir En Grey Phalaris
Hellevaerder In De Nevel Van Afgunst
Jorn Over The Horizon Radar
Kardashev Liminal Rite
Khold Svartsyn
Kreator Hate ber Alles
Motionless In White Scoring The End Of The World
Origin Chaosmos
Porcupine Tree Closure / Continuation
Saor Origins
Satyricon Satyricon And Munch
Seventh Wonder The Testament
Soreption Jord
Temple Of Void Summoning The Slayer
White Ward False Light
Wind Rose Warfront
Wrang De Vaendrig
een ander studio-album uit juni 2022

[ Uitslag | Enqutes ]

  5 juli:
 • Escuela Grind, ZALM en Spetterpoep
 • Rammstein
 • 6 juli:
 • Old Man Gloom, Dead Neanderthals en Strom|Morts
 • Turnstile
 • 7 juli:
 • Idles
 • 8 juli:
 • Idles
 • 9 juli:
 • Grima, Ultar en Bloody Tyrant
 • Semblant, As I May, secret Rule en Structural
 • 10 juli:
 • Grima, Ultar en Bloody Tyrant
 • Steel Panther
Kalender
Vandaag jarig:
 • Michael Sadler (Saga) - 68

Vandaag overleden:
 • Michael Konovaloff (Hell City) - 2015
Review

Oliver/Dawson Saxon - Motorbiker
Jaar van release: 2012
Label: Angel Air

Oliver/Dawson Saxon - Motorbiker

De naam Saxon springt onmiddellijk in het oog wanneer je de bandnaam en albumtitel leest, en daarmee is dan waarschijnlijk ook direct het doel van het blijven voeren van de naam Oliver/Dawson Saxon bereikt. Gitarist Graham Oliver en bassist Steve Dawson waren in de jaren zeventig betrokken bij de oprichting van het inmiddels legendarische Saxon, maar maken allebei al enige tijd geen deel meer uit van die band. Sinds midden jaren negentig vormen zij wederom samen een groep. Eerst als Son of a Bitch, maar sinds 2000 als Oliver/Dawson Saxon. Hun shows bestaan vooral uit oud materiaal van de band waar zij beide hun wortels hebben. Met dit nieuwe Motorbiker komt daar verandering in.

Al vanaf de eerste openingsschreeuw is duidelijk dat Motorbiker een album is dat geworteld is in de heavy metal-traditie van de jaren tachtig. De oerkreet van zanger John Ward, die wel wat weg heeft van Jon Oliva (Savatage), luidt het begin in van een serie stevige pakkende riffs, een wat matige schelle productie en twaalf songs die weinig ruimte overlaten voor interpretatie. Het is grotendeels rechttoe rechtaan traditionele metal wat de klok slaat. Grotendeels, want na enkele sterke tracks volgt de verrassing van een heuse industrialrock-song dat qua gitaarwerk aardig in elkaar zit, maar wat vreemd afsteekt bij de rest van de plaat. Gelukkig hervindt de groep zich en krijgen we een serie nummers voorgeschoteld zoals de opener van dit Motorbiker. Lekkere rocksongs zonder veel poespas, met als hoogtepunt een intieme ballad in de vorm van Just Another Suicide.

Ondanks dat met name het gitaarwerk op dit schijfje dik in orde is, valt er ook behoorlijk wat op dit album aan te merken. De productie is weinig van de tijd, klinkt soms dof en op andere momenten schel waardoor het puike gitaarwerk niet altijd mooi uit de verf komt. Daarnaast heeft John Ward wel wat weg van Jon Oliva, maar is hij als zanger zeker niet gelijkwaardig. Dat hij kan zingen horen we aan de titelsong, maar een track later lijkt het alsof hij langzaam zijn stem aan het verliezen is. In de eerder genoemde ballad laat hij horen zeer veel emotie en subtiliteit in zijn stem te kunnen leggen, terwijl andere songs doorspekt zijn met misplaatste krijsen. Als laatste punt van kritiek zijn er de zwakke teksten van met name Sinternet en afsluiter Nursery Crimes.

Motorbiker is dus allesbehalve een topalbum geworden, maar heeft ondanks de genoemde zwakke punten toch ook wel het een en ander te bieden aan de liefhebbers van oerdegelijke heavy metal, bijvoorbeeld in de vorm van de titelsong en het zeer sterke gitaarwerk in het algemeen.

Tracklist:
1. Chemical Romance
2. Motorbiker
3. Whippin Boy
4. No Way Out
5. Just Another Suicide
6. Sinternet
7. Ghost
8. Nevada Beach
9. Screaming Eagles
10. Worlds Gone Crazy
11. Hell In Helsinki
12. Nursery Crimes

Score: 69 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 5 maart 2012

Oliver/Dawson Saxon - Motorbiker
Reactie van Johnny op 06-03-2012 om 07:53u

Ik weet niet wat ik er van moet vinden. Waarom die naam Saxon in de bandnaam omdat ze zonder deze geen "succes" hebben. Niet overtuigd om op eigen kracht/naam aan de bak te komen
En alsje bedenkt dat ze jaren geleden ook nog de naam Saxon wilde claimen heb ik al geen behoefte meer om dit aan te horen. Ze zullen best live een goede show neer kunnen zetten maar toch.... ER IS MAAR EEN SAXON.

Oliver/Dawson Saxon - Motorbiker
Reactie van Een Metalfan op 06-03-2012 om 17:42u

precies goed gezegd er is maar een saxon

Oliver/Dawson Saxon - Motorbiker
Reactie van SAXON op 06-03-2012 om 20:41u
Score: 100 / 100

Dit is de ECHTE Saxon! Biff en co zijn nep!

Oliver/Dawson Saxon - Motorbiker
Reactie van Nicolas op 07-03-2012 om 16:36u

Compleet overbodige kutband.

Oliver/Dawson Saxon - Motorbiker
Reactie van peetn op 14-03-2012 om 10:09u
Score: 55 / 100

De echte saxon,hahahaha.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.