Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Freedom Call - Land Of The Crimson Dawn
Jaar van release: 2012
Label: SPV / Steamhammer Records

Freedom Call - Land Of The Crimson Dawn

Ik ben doorgaans echt het zonnetje in huis en zal altijd het positieve van negatieve dingen inzien, maar soms zorgt een combinatie van een hoop factoren bij mij alsnog voor een wat zwaarmoedige bui. Echter, mijn zorgen verdwenen compleet vanaf het eerste moment dat Land Of The Crimson Dawn uit mijn speakers schalden en ik teksten als 'Welcome to the age of fire, where the phoenix flies high!' meteen met het grootste gemak kon meezingen. Freedom Call heeft weer een nieuw album en dat heeft men sindsdien in dit huis geweten!

Waar men op Legend Of The Shadowking af en toe nog iets steviger en duisterder uit de hoek kwam, is het op het nieuwe album weer lichtvoetigheid ten top. Opener Age Of The Phoenix heeft door het aanstekelijke refrein en de stampende powermetalmuziek alles in huis om een live-kraker te worden, terwijl Hero On Video en Rockin' Radio er gewoon om schreeuwen om op de radio gedraaid te worden. Laatstgenoemde songs zijn voor enkelen waarschijnlijk wel heel erg lichtvoetig, maar de nummers zijn met zo'n fijne dosis kitsch en zelfspot (bekijk de video van Hero On Video maar) gepresenteerd dat ik mezelf toch niet vreemd aankeek toen bleek dat ik de nummers erg lekker vond.

In de vorm van Killer Gear hebben we alsnog wel een wat duisterder nummer, terwijl Terra Liberty weer een lekker stevig powermetalnummer is. Er komt in de vorm van Eternity zelfs een behoorlijk serieuze en sterke ballad voorbij, al moet hierbij gezegd worden dat de band bij dit nummer toch wel een beetje heeft afgekeken van Helloween's If I Could Fly. Licht plagiaat of niet, het nummer is zeker geen filler en laat zien dat de band ook af en toe wegkomt met een nummer dat niet draait om huppelmelodietjes en blije koorzang.

Er valt verder niet heel veel meer over deze plaat te zeggen dan dat het wederom een fijne, blije zit is geworden. Zonder uitzondering zijn de nummers zeer prettig in het gehoor liggend en onthoud je ze na een luisterbeurt. Chris Bay en Lars Rettkowitz spelen wederom heel fijne gitaarmelodieën en de productie is weer dik in orde. Freedom Call zal wel nooit echt gaan vernieuwen, maar mensen die mijn reviews van deze band gevolgd hebben, zullen weten dat ik blij ben dat de formule eindelijk tot me is doorgedrongen. Niet te serieus nemen, maar gewoon van genieten!

Tracklist:
1. Age Of The Phoenix
2. Rockstars
3. Crimson Dawn
4. 66 Warriors
5. Back Into The Land Of Light
6. Sun In The Dark
7. Hero On Video
8. Valley Of Kingdom
9. Killer Gear
10. Rockin' Radio
11. Terra Liberty
12. Eternity
13. Space Legends
14. Power & Glory

Score: 82 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 29 februari 2012

Koop dit album in

Meer Freedom Call:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Freedom Call - Land Of The Crimson Dawn
Reactie van Een Metalfan op 06-03-2012 om 18:45u

NICE

Freedom Call - Land Of The Crimson Dawn
Reactie van Jasper op 18-10-2012 om 01:00u
Score: 83 / 100

Een melige pot metal, maar de glimlach blijf je ophouden! :D