Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Fastway - Eat Dog Eat
Jaar van release: 2011
Label: SPV / Steamhammer Records

Fastway - Eat Dog Eat

Het verhaal van Fast Eddie Clarke, Fastway en het gegeven dat Eat Dog Eat het eerste nieuwe album in ruim twintig jaar is, is een nogal tragisch gebeuren. Het begon allemaal zo goed in de vroege jaren tachtig: Fast Eddie Clarke was vertrokken bij Motörhead, drummer Topper Heddon van The Clash had wel oren naar een leuk project en bassist Pete Way kon zijn ei ook niet meer kwijt bij UFO. Alleen nog een zanger, die gevonden werd in de persoon van Dave King (Flogging Molly), en de band Fastway was compleet. Ware het niet dat Heddon geen zin had om zich toe te leggen op een volwaardige tweede band en Pete Way met de noorderzon was vertrokken vlak voordat het eerste album op zou worden genomen. Het debuut was ondanks dat nog een redelijk succes, maar elk van de daaropvolgende platen kreeg minder aandacht en de groep verdween in de jaren negentig stilletjes van het toneel.

Ruim twintig jaar later wil Fast Eddie Clarke het nogmaals proberen met een nieuwe zanger/bassist Toby Jepson (Little Angels) en nieuw materiaal in de vorm van Eat Dog Eat. Zoals je van Fast Eddie Clarke kunt verwachten, bevat deze schijf tien compromisloze classic rocksongs, die terug doen denken aan de hoogtijdagen van bijvoorbeeld UFO. Niet zo heel erg origineel, en ook niet altijd even overweldigend, is het vooral de energie waarmee het geheel gebracht wordt wat aanstekelijk werkt. Het gitaarwerk is dik in orde en zanger Jepson laat zich horen met een paar gouden stembanden die perfect zijn voor dit type muziek. Een echte uitschieter is er in de vorm van Sick As A Dog. Hoewel de gitaarriffs aan Motörhead doen denken, geeft de groep er toch een eigen draai aan.

Al met al een zeer degelijk classic rock album, maar geen echte hoogvlieger.

Tracklist:
1. Deliver Me
2. Fade Out
3. Leave The Light On
4. Loving Fool
5. Dead And Gone
6. Sick As A Dog
7. Freedom Song
8. Do You Believe
9. Love I Need
10. On And On

Score: 75 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 8 november 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Fastway - Eat Dog Eat
Reactie van Johnny op 09-11-2011 om 14:53u

Inderdaad, het eerste album heb ik ook gekocht vooral omdat Eddie erin speelde en omdat ik een grote Motörhead fan was én ben. Ik vond het geen opzienbarend album en heb ze daarna ook links laten liggen. DIt album zal wel geen potten breken en ook ik heb geen behoefte om het te kopen (of te downloaden). Ik denk dat Eddie er ook niet veel van moet verwachten. Ik hoop voor Eddie dat ik ongelijk heb maar vrees het niet.

Fastway - Eat Dog Eat
Reactie van appie op 15-12-2011 om 18:18u
Score: 80 / 100

prima hardrockalbum , eddie zal er wel geen potten mee breken daar het redelijk gedateerd klinkt maar voor liefhebbers van zeppelin, whitesnake en ufo is deze plaat zeker een aanrader