Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-05-2021

Steve Hackett - Beyond The Shrouded Horizon
Jaar van release: 2011
Label: InsideOut Music
Steve Hackett - Beyond The Shrouded Horizon
Steve Hackett begon zijn muzikale carrière in 1970, van 1971 tot 1977 was hij leadgitarist bij Genesis. Vanaf 1975 brengt hij onder zijn eigen naam albums op de markt. Een snelle rekensom leert dat hij veertig jaar in het vak zit. Weinig mensen doen hem dat na. Nu, anno 2011, brengt hij zijn zestiende solo album op de markt, zijn drieëntwintigste album in totaliteit. Je mag dus wel stellen dat hij een imposante en lange carrière heeft. Zijn laatste album, Beyond The Shrouded Horizon, is een mooi softrock album geworden.

Net zoals bij voorgaande releases maakt Hackett gebruik van veel gastmuzikanten die variëren van drummers en (bas)gitaristen tot violisten en cellospelers. Dit maakt ieder album heel bijzonder. Beyond The Shrouded Horizon is daar geen uitzondering op. Simons Philips, Nick Beggs en Amanda Lehmann zijn slechts enkelen van de gasten die meespelen.

Hackett geeft met het openingsnummer Loch Lomond zijn visitekaartje af. Het is een langer nummer (6:50 minuut) met een warm rockgeluid, gecombineerd met mooie rustige stukken waarop met de mooie stem van Amanda Lehmann, violen en een Schotse invloed (luister naar de doedelzakken) te horen zijn. Ondanks de rustige passages is Loch Lomond overwegend rock-georiënteerd met een mooie solo die langzaam wordt weggedraaid. Gelukkig wordt de solo in het daarop volgende instrumentale nummer The Phoenix Flown weer snel opgepakt, het is een heerlijk progressive rock nummer.

Het ander instrumentale nummer, Prairie Angel, is een hardrocknummer met een vette knipoog naar Deep Purple. Andere opvallende nummers zijn het oosters georiënteerde Waking To Life en het instrumentale Two Faces Of Cairo. Het slow bluesy Catwalk en het lange Turn This Island Earth vormen een erg sterke afsluiting van deze mooie schijf. Twee nummers om je vingers bij af te likken. Het laatste nummer Turn This Island Earth is een mix van hardrock, symfonische rock en softrock. Een episch nummer van bijna twaalf minuten dat helaas veel te snel is afgelopen.

Na het beluisteren van Beyond The Shrouded Horizon kun je alleen maar concluderen dat Hackett er wederom in is geslaagd een juweeltje uit te brengen dat door de rockliefhebbers erg zal worden gewaardeerd. Een album met een mooie mix van soft- en hardrock, met verschillende wereldse invloeden en een superproductie. Een typisch voorbeeld van een cd waarbij de repeatknop vaak gebruikt zal worden.

Tracklist
1. Loch Lomond
2. The Phoenix Flown
3. Wanderlust
4. Til These Eyes
5. Prairie Angel
6. A Place Called Freedom
7. Between The Sunset And The Coconut Palms
8. Waking To Life
9. Two Faces Of Cairo
10. Looking For Fantasy
11. Summer's Breath
12. Catwalk
13. Turn This Island Earth

Score: 87 / 100

Reviewer: Ralph
Toegevoegd: 26 oktober 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Erik op 31-10-2011 om 16:30u
Score: 90 / 100

Mooi sfeervol album, zeer muzikaal en vooral in de late uurtjes heerlijk om bij weg te dromen.

Reactie van Een Metalfan op 08-11-2011 om 21:47u

De bonus cd is ook de moeite waard.