Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-05-2021

Steve Hackett - Wild Orchids
Jaar van release: 2006
Label: InsideOut Music
Steve Hackett - Wild Orchids
Niets is zo mooi als de schalkse glimlach van een mooie vrouw. Maar Wild Orchids komt toch dicht in de buurt. Steve Hacket, die de geniale gitaarpartijen schreef en uitvoerde voor acht albums (waaronder de onovertrefbare werken Foxtrot en Selling England By The Pound) van progrocklegende Genesis, bewandelt op zijn soloplaten altijd totaal andere wegen.

Op zijn nieuwste worp is hij niet enkel zanger en multi-instrumentalist, maar vooral componist. Zo krijgen we klassiekachtige songs (uitgevoerd door The Underworld Orchestra), wereldmuziek, folk, Zappa-stuff, rock, kerkmuziek, boogie en ietwat vage experimenten voorgeschoteld. Maar door een onbeschrijfbare vibe klinkt het geheel toch niet als een ratjetoe. Je valt van de ene verrassing in de andere en je kunt geen seconde voorspellen hoe een song afloopt. Soms stopt het abrupt terwijl een andere keer het orkest de song overneemt en totaal hervormt.

Ik werd geïnspireerd door de herenspinsels van Steve Hacket en dat is lang geleden dat me dat gebeurde. 99.9 procent van de mensen die dit leest, zal aan Wild Orchids niets hebben, maar ik hoop dat die ene die hetzelfde voelt als ondergetekende evenveel zal genieten. Mijn woorden kunnen dit album ook niet goed bevatten, dus ga ik er maar uit met een quote van Lao-Tse die het album veel beter omschrijft. Terugkeer tot de wortels, dat is stilte. Men noemt dat: terug naar het wezenlijke.

Tracklist:
1. A Dark Night In Toytown
2. Waters Of The Wild
3. Set Your Compass
4. Down Street
5. A Girl Called Linda
6. To A Close
7. Ego & Id
8. Man In The Long Black Coat
9. Wolfwork
10. Why
11. She Moves In Memories
12. The Fundamentals Of Brainwashing
13. Howl

Score: 88 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 17 september 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]