Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Rival Sons - Pressure & Time
Jaar van release: 2011
Label: Earache Records
Rival Sons - Pressure & Time
Nam het Zweedse Graveyard ons recentelijk nog mee naar een zomertour van ruim dertig jaar geleden, Rival Sons gaat een stapje verder terug in de tijd. Beide bands putten veel inspiratie uit bluesrock, maar Rival Sons blijven duidelijk meer in de jaren ’60 hangen. Dit bandje uit Los Angeles brengt met Pressure And Time hun tweede album uit, maar leverde eerder via de digitale weg Before The Fire en een titelloze EP af.

Een goede keuze van het voormalige extreme metallabel Earache Records om de muziek van deze heren in de winkels te brengen. Pressure And Time swingt als een tiet, van begin tot eind. De hele tijd spoken woodstockfantasieën door mijn hoofd. Het zijn de overduidelijke invloeden uit de blues en de schreeuwerige stem van Jay Buchanan die deze muziek naar een hoog niveau tillen. Referenties naar de klasse van onder andere Creedence Clearwater Revival, The Doors, Mountain en Grand Funk Railroad zijn geen seconde misplaatst.

Hoe vaak we het inmiddels ook gehoord hebben, het blijft werken. Rival Sons maakt dankbaar gebruik van lekker smerige riffs, koortjes en psychedelische effecten die andere bands al decennia produceren. Dat dit gezelschap inmiddels voor verschillende grote bands als voorprogramma heeft gefungeerd, is niet meer dan terecht. Als zij op dit niveau doorgaan, hoeven ze zich geen zorgen te maken over de toekomst. Retro is helemaal in, en dat is helemaal niet zo gek bij het horen van prachtige songs als All Over The Road, Young Love en White Noise.

Tracklist:
1. All Over The Road
2. Young Love
3. Pressure And Time
4. Only One
5. Get Mine
6. Burn Down Los Angeles
7. Save Me
8. Gypsy Heart
9. White Noise
10. Face Of Light

Score: 86 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 23 juli 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Rival Sons - Pressure & Time
Reactie van Old Mhb op 24-07-2011 om 23:29u

Klinkt lekker. Heeft iets weg van Led Zeppelin

Rival Sons - Pressure & Time
Reactie van vincent op 25-07-2011 om 23:26u

andre hazes

Rival Sons - Pressure & Time
Reactie van ROB op 24-09-2012 om 20:20u
Score: 90 / 100

Fantastische band. Echt Led Zep.