Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Disintegrate - Parasites Of A Shifting Future
Jaar van release: 2010
Label: Eigen beheer
Disintegrate - Parasites Of A Shifting Future
Holy shit! Wat is dit nu weer! Ben meteen uiterst aangenaam verrast door de pakkende riffs, de twin leads en de meeslepende melodielijnen van de instrumentale opener Abecedarium. Ik kende eerlijk gezegd deze uit Friesland afkomstige band nog niet, shame on me! Ze bestaan al sinds 2005…

Heb de heren helaas (achteraf) dus gemist op Wâldrock in 2009. Wat wordt ons hier een te gekke strakke mix van thrash en death metal voorgeschoteld zeg. Gezien hun beperkte middelen, klinkt dit schijfje voor Nederlandse begrippen zeer overtuigend. De productie is lekker vet en de verhoudingen van de instrumenten zijn goed verdeeld.

Hun grootste voorbeeld is ongetwijfeld Death en dat moet ook. Maar vlak ze niet uit, zo is de thrashy Slayerfeel die Casus Belli meekreeg bepaald niet verkeerd. Het titelnummer Parasites Of A Shifting Future doet weer meer denken aan een band als Cradle Of Filth. En door het subtiele gebruik van toetsen en het gastoptreden van zangeres Claudia Edwards van Muijen (Lyonite) op The Subtle Decay, heeft het geheel weer wat weg van Dark Tranquillity. Zo passeren er dus heel wat verschillende invloeden de revue, waardoor deze CD erg afwisselend is en interessant blijft tot het bittere eind.

Echte uitschieters kent deze release niet, omdat alle nummers voldoende variëren en allemaal even ijzersterk zijn. Waarom moet zo’n band als Disintegrate nog een CD in eigen beheer uitbrengen, terwijl ze een platendeal dik verdienen? Ik zal het wel weer niet begrijpen. Kortom, een veel belovend bandje waar we hopelijk nog veel meer van zullen horen en zien!

Tracklist:
1. Abecedarium
2. Mediacrity
3. The Art Of Clairvoyance
4. Casus Belli
5. Parasites Of A Shifting Future
6. Twist Of Faith
7. The Architect
8. Shatter Them
9. The Subtle Decay
10. Within The Pain
11. These Scars

Score: 90 / 100

Reviewer: Dennuz
Toegevoegd: 25 mei 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Bastiaan op 25-05-2011 om 18:03u
Score: 78 / 100

Ja hoor, prima plaatje!

Reactie van Radikult op 27-05-2011 om 15:01u
Score: 88 / 100

Wat dacht je van invloeden van Melo-Death? Wel duidelijk hoorbaar ook aangegeven door de bandleden zelf toen ik ze sprak.

Reactie van ben op 28-05-2011 om 00:02u

Disintegreet