Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Disintegrate - Destructive Capacity
Jaar van release: 2009
Label: Eigen beheer
Disintegrate - Destructive Capacity
Na een flinke stapel full length cd’s is er eindelijk weer eens een simpele demo die ik mag reviewen. In verreweg de meeste gevallen gaat het om onbekende bands en het is altijd leuk om iets nieuws te ontdekken. Disintegrate kende ik ook nog niet, maar dat komt onder andere doordat ik deze zomer niet aanwezig was op waldrock. Luisterende naar de demo Destructive Capacity moet ik direct toegeven dat de plek op het hoofdpodium door de Friese (openers)band daar zeker verdiend is.

Vier songs die samen een kleine twintig minuten klokken verraden dat Disintegrate over behoorlijk wat kwaliteiten beschikt. Natuurlijk is en blijft het een demo en klinkt het af en toe niet heel erg strak, maar die daarover gaat zeuren, moet zijn mond houden. Er zijn overigens genoeg momenten waarbij ik denk dat ik te maken heb met een zeer ervaren band. Voortdurend zijn er riffs en gitaarsolo’s te horen die een duidelijke knipoog naar heavy metal maken en het geluid is bovengemiddeld goed.

Disintegrate biedt vier nummers met kop en staart, vol met melodie en afwisseling. Het kan niet anders of fans van death/thrash metal zullen dit zeker waarderen. Het is af te raden om deze demo (illegaal) te downloaden. Disintegrate heeft een nieuwe manier gevonden om piraterij te bestrijden. De band komt je hoogst persoonlijk opzoeken om je zwaar te mishandelen. Naar alle waarschijnlijk zullen ze je dan ook nog opeten, maar dan wel volgens de moderne etiquette.

Tracklist:
1. Mediacrity
2. Twist of Faith
3. Casus Belli
4. Within the Pain

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 7 augustus 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Tjibbe op 08-08-2009 om 23:02u
Score: 85 / 100

Die nummers staan ook op de myspees. Klinkt lekker! Op waldrock zag ik allen de laatste nummers, maar was goed te doen.

Reactie van Sjoerd op 10-08-2009 om 20:35u
Score: 8 / 100

Heb ze zien spelen als voorprogramma van Sepultura, geluid was toen wat mager, maar toch een vette bak herrie!!

Reactie van Rika op 11-08-2009 om 17:06u
Score: 85 / 100

Erg vette band! Heb ze nu een paar keer mogen zien en ze weten altijd een goede show te geven! Op Wâldrock de cd gekocht en ik kan me ook zeker in de review vinden!

Reactie van Ishara op 08-09-2009 om 00:42u
Score: 80 / 100

Erg fijn. Goed doordachte herrie en voelen zich zichtbaar beter op het podium dan een paar maanden geleden. Check ze op hun site om te luisteren en als je kan pak je gewoon een optreden mee!