Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2020

Ribspreader - The Van Murders
Jaar van release: 2011
Label: Vic Records
Ribspreader - The Van Murders
De productiviteit van Ribspreader zit weer in de lift. Na twee albums in twee jaar tijd is de band enkele jaren in de ijskast gezet. Niet zo vreemd, mastermind Rogga Johansson heeft zijn handen eigenlijk constant wel vol aan muziek hier of daar. In 2009 heeft de Ribspreaderdooi zich weer ingezet met Opus Ribcage en inmiddels is daar ook weer The Van Murders, het vierde studioalbum van de fanatieke Zweden.

Tijdens de eerste noten ruik je al bekende riffs, na een draaibeurt weet je het bijna zeker en na meermaals luisteren kun je er écht niet meer omheen: The Van Munders sluit naadloos aan op Resurrection Through Carnage van Bloodbath. De overeenkomsten tussen deze cd’s zijn werkelijk verbluffend. Niet dat Ribspreader Bloodbathnummers heeft gecoverd, maar het geluid, de productie, de opbouw van nummers, de riffs… Alles lijkt zo uit één blik te komen. Oké, het is allemaal Zweedse death, “ta’meitou – te’ma:teu”, zou je kunnen zeggen, maar zelfs de drie cd’s van Bloodbath klinken onderling verschillend. Dus deze gang van zaken valt meteen op.

Wat wel nieuw is, is dat The Van Murders een conceptalbum is. Het eerste van Ribspreader met twee moordenaars, The Cleander en Mr. Filth, in de hoofdrol. Het is een geinig verhaaltje, ondersteund door pure, niet te ingewikkelde, ietwat rauwe en groovende Zweedse death metal. En het klinkt heel oké, niets meer of minder. Het is lichte, niet te diepgaande, vermakelijke kost die er altijd wel in gaat als je van Zweedse death houdt.

Tracklist:
1. The Beginning Of Their End
2. The Cleaner And Mr. Filth
3. A Morbid Journey
4. Sick Minds Think Alike
5. Going To L.A. (Instrumentaal)
6. Silicon Valley Of Death
7. Slaughterhouse On Wheels
8. Cadaver Disposal
9. This Is The Ribspreader

Score: 75 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 16 april 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]