Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-09-2020

Ribspreader - Bolted to the Cross
Jaar van release: 2004
Label: New Aeon Media
Ribspreader - Bolted to the Cross
Dit nieuwe label wil zich specialiseren in nieuwe bands en wil underground cd's op de markt brengen. Een beetje onderzoek wijst echter uit dat New Aeon Media een sublabel van het bekende Karmageddon Media is. Nog verder onderzoek wijst uit dat dit debuut van Ribspreader helemaal niet zo underground is als het op het eerste zich doet vermoeden. Het rauwe choquerende artwork en het old school undergroundachtige boekje doen wel denken aan de undergroundmuziekscéne maar de muziek is dat in ieder geval al niet.

Ribspreader is ook niet zo maar een nieuwe band met onbekende muzikanten, integendeel: zanger/gitarist/bassist Rogga Johansson kennen we uiteraard van Paganizer en Edge Of Sanity. Samen met Paganizer maakte hij vorig jaar de beste Zweedse old school death metal cd van het jaar ('Murder death kill') dat ik op deze site 85/100 gaf. Als ik daarna nog lees dat Dan Swanö (Edge of sanity, Bloodbath, Infestdead, Nightingale, enz) de drums en de leadgitaar voor zijn rekening heeft genomen dan weet ik genoeg: dit moet wel goed zijn!

Deze nieuwe band heeft maar één doelstelling en dat is catchy, maar toch rauwe Zweedse old school death metal te spelen. Muziek in de stijl van oude Entombed, Grave, Paganizer en Unleashed. Ik denk dat je ondertussen al weet wat je moet verwachten: het befaamde 'stofzuigergeluid', doordachte riffs en typische old school hooklines.

Op dit album staan 8 typische (maar erg goede) tracks die tien jaar geleden ook al werden gemaakt.Dit is muziek die ik persoonlijk altijd heel erg goed heb gevonden. Dit schijfje is ook zonder meer goed maar toch geef ik het maar 78/100. De reden daarvoor is dat het schijfje maar 30 minuten duurt, de nummers nog nét iets beter konden en ook omdat er de laatste jaren betere releases (het debuut van Bloodbath, de laatste Paganizer, Grave's comeback cd) zijn geweest in dit specifieke genre. Niettemin is dit weer erg smullen. Iedereen die de laatste Dismember goed vond maar het iets te melodieus vond, kan nu echt volledig uit zijn dak gaan. Ik ben benieuwd wat voor lekkers dit nieuwe sublabel ons nog gaat brengen want met het debuut van deze nieuwe band (geen project, want hier gaat nog een vervolg opkomen!).

Tracklist:
1. Dead forever
2. Beneath the cenotaph
3. Heavenless
4. The unblessed
5. As you bleed
6. Hollow beliefs
7. Morbidity awoken
8. Sole sufferer

Score: 78 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 8 april 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]