Enquête

Serj Tankian zou er geen probleem mee hebben als System Of A Down hem zou willen vervangen door een andere leadvocalist. Vind jij dat de groep Tankian moet vervangen?

Ja, als dat betekent dat er eindelijk een nieuw studio-album komt
Ja, als dat betekent dat de band vaker in de Benelux gaat optreden
Ja, want Tankians vocalen zijn sowieso de zwakke schakel in de band
Ik vind het best, want Tankians werk buiten SOAD is toch interessanter
Nee, Serj Tankian is een essentieel element van System Of A Down
Nee, de groep moet juist gitarist/vocalist Daron Malakian vervangen
Nee, de groep moet juist bassist Shavo Odadjian vervangen
Nee, de groep moet juist drummer John Dolmayan vervangen
Het maakt mij niet uit, ik blijf sowieso wel fan van SOAD
Het maakt mij niet uit, SOAD is toch allang over zijn hoogtepunt
Het maakt mij niet uit, ik heb überhaupt geen interesse in die band
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Brian May (Queen) - 77
  • Martin Powell (Cradle Of Filth) - 51
  • Robb Flynn (Machine Head) - 56
  • Russell Allen (Symphony X) - 53
  • Tom Gabriel Fischer (Celtic Frost) - 61
Review

Black Mountain - Wilderness Heart
Jaar van release: 2010
Label: Jagjaguwar
Black Mountain - Wilderness Heart
Een nieuw album van Black Mountain is voor ondergetekende altijd een reden tot feest geweest. De EP Druganaut was al heerlijk trippy, maar In The Future is in mijn ogen een absolute kraker. Ik heb erg uitgekeken naar Wilderness Heart, want iedere nieuwe plaat moet deze band dichter bij de status van topact krijgen.

Vergeef me dat ik deze review zo laat schrijf. Dit album heb ik al een tijd geleden aangeschaft en uiteraard heeft het al de nodige spins gemaakt. Lange tijd wist ik gewoon niet wat ik ervan moest vinden. Misschien heb ik me te veel laten afleiden door de eerste helft van de plaat. Black Mountain is namelijk vrij onherkenbaar tijdens de opener The Hair Song. Dat is niet direct slecht, maar de band klinkt ineens wel heel licht. Dat komt voornamelijk door de zangpartijen die ineens helemaal op de voorgrond staan. De psychedelische stoner en acid rock hebben een behoorlijke stap naar achteren moeten maken.

Eerlijk is eerlijk. Het geheel rockt wel degelijk, maar aan de andere kant ervaar ik Wilderness Heart alsof ik een light biertje drink. Het is bier, maar niet het echte werk. Naar mijn idee gaat Black Mountain in muzikaal opzicht teveel richting de jaren ’60. Het is erg lastig om een objectief oordeel te geven. Ik wil helemaal niet teleurgesteld overkomen, maar ergens ben ik dat wel. Toch gek, want songs als Radiant Hearts, Rollercoaster en Sadie zijn gewoon goed. Let Spirits Ride behoort tot het snelste werk dat Black Mountain ooit gespeeld heeft en samen met The Way To Gone zijn deze uitgegroeid tot de betere songs van Black Mountain.

Ik hou het er maar op dat het een stap is in de evolutie van deze band. In ieder geval hebben ze dat psychedelische geluid behouden. Liefhebbers van bands als Pink Floyd, Jefferson Airplane en The Doors kunnen hun slag slaan als zij dat nog niet gedaan hebben.

Tracklist:
1. The Hair Song
2. Old Fangs
3. Radiant Hearts
4. Rollercoaster
5. Let Spirits Ride
6. Buried By The Blues
7. The Way To Gone
8. Wilderness Heart
9. The Space Of Your Mind
10. Sadie

Score: 80 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 2 april 2011

Meer Black Mountain:

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.