Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Liftid - Just A Few Songs
Jaar van release: 2003
Label: Eigen beheer
Liftid - Just A Few Songs
Liftid is een jonge band die de bandwedstrijd ‘Nu of nooit’ won (Limburg). Dat dit niet zomaar een plaatselijk talentenjachtje is bewijst dat de prijzen bestaan uit een optreden op Pinkpop (!) en het mogen opnemen van een debuut cd. Maar de band brengt nu al een promo cd’tje uit van tien minuutjes.

Deze band speelt erg catchy en moderne muziek. Een mix van emo, nu metal en rock. Zelf noemen ze het ‘high school metal’ maar dat zegt natuurlijk niet zoveel. Laten we het houden op groovende moderne metal. ‘Penny’ is een gevarieerd en druk nummer dat uitnodigt tot meespringen. Niet dat ik dat overigens doe maar de verleiding is soms groot. ‘Flyflish’ is een emotioneel lied met originele en vrij hoge zang. Persoonlijk is dat mijn favoriet van de drie nummers. Daarna volgt nog een goed maar meer standaard lied.

De productie is echt fantastisch te noemen en het geheel doet erg professioneel aan. Natuurlijk zijn tien minuten wat weinig om een echt oordeel over deze band uit te spreken maar ik ben erg benieuwd naar een debuutalbum dat we dit jaar kunnen verwachten. Nu hopen dat ze groter worden en op Pinkpop een goede set neerzetten. Van een sterke start gesproken! Hopelijk blijven ze bescheiden want er is zeker nog werk aan de winkel, maar als ze zo verder blijven doen staan ze binnenkort bij de top van de moderne Nederlandse rock/metalscene. Punten geven lijkt me overbodig voor deze drie korte nummers.

Tracklist:
1. Penny
2. Flyfish
3. Thank god it’s Friday

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 30 mei 2003

Koop dit album in

Meer Liftid:

[ Terug naar de Album Reviews ]