Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Liftid - Stars And Lions
Jaar van release: 2003
Label: Eigen beheer
Liftid - Stars And Lions
"Hopelijk blijven ze bescheiden, want er is zeker nog werk aan de winkel, maar als ze zo verder blijven doen staan ze binnenkort aan de top van de moderne Nederlandse rock/metalscene".
Dit schreef ik vorig jaar naar aanleiding van een promo cd van deze heren. Deze Roermondse metal band stuurde me nu onverwacht hun eerst full cd op die vorig jaar al uitkwam (in eigen beheer). De drie nummers van hun laatste promo 'Just a few songs' staan ook op dit debuut. Dit is een terechte actie want (a) 'Penny', 'Flyfish' en 'Thank god It's friday' zijn uitstekende nummers, en (b) omdat hun vorige promo's zijn uitverkocht. Voor informatie over die drie nummers: check mijn review van hun promo!

Op naar de acht (mij onbekende) nummers. Die liedjes zijn allemaal ook lekker catchy, hebben een feel good-feeling en zijn afwisselend. De vocale capriolen van zanger Nick hebben nog steeds een grote invloed op de sound van Liftid. Zijn ietwat kinderachtig stemgeluid (niet beledigend bedoeld) is nog steeds een genot om te horen. Muzikaal kunnen we leuke riffjes, soms funky baslijntjes en opzwepende drums horen. Ook is er nog steeds een grote dynamiek tussen hard en zacht. Mijn favoriete nummers van deze cd zijn opener 'Penny', 'Flyfish', 'Boy meets girl' en 'Spill'.

Deze band heeft al vrij veel leuks meegemaakt: optredens op Pinkpop en het Bevrijdingsfestival, openen voor Clawfinger en Linea 77, bandwedstrijden gewonnen, hun nummers kwamen wel eens langs bij onder andere 3 FM en misschien spelen ze dit jaar wel op Lowlands?

Dit album moet niet onder doen voor cd's van andere Nederlandse 'moderne' metalbands zoals Dreadlock Pussy, Taste of insanity en Cheesy. Nu hoop ik dat de heren zich blijven inzetten, veel optreden en even enthousiast blijven. En als de band zich zo verder ontwikkeld zal hun tweede album wellicht niet alleen nationaal potten kunnen breken, maar ook internationaal.

Tracklist:
1. Penny
2. Sharks
3. Flyfish
4. Creep
5. Boy meets girl
6. Trick
7. Any given thought
8. Thank god it's friday
9. Spill
10. BoB
11. Tarmac soil says

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 11 mei 2004

Koop dit album in

Meer Liftid:

[ Terug naar de Album Reviews ]