Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Liftid - Starting Fire
Jaar van release: 2006
Label: Eigen beheer
Liftid - Starting Fire
Toen ik drie jaar geleden de demo “Just A Few Songs” op de deurmat trof, wist ik na een enkele luisterbeurt dat Liftid er voor ging. Een optreden op Pinkpop, een uitgekiende promoactie (stickers, mooie merchandise, een Shop Shocking Adventure, steun van lokale televisie en Kink FM) en het frisse debuut “Stars And Lions” volgden. De Nederlanders hebben wederom in eigen beheer een album opgenomen en in een fraaie digipak gestoken die voor 12 euro te koop is.

Ook deze twaalf nieuwe songs zijn weer moeilijk in een hoekje te duwen. Het is geen nu-metal, geen thrash, geen death, geen pop, geen rock, geen emo, geen echte punk en absoluut geen metalcore. Maar het beukt wel lekker, is melodieus, gevarieerd en vooral erg fris. Liftid is in elk opzicht gegroeid tegenover het debuut en het puberale is er volledig af. De volwassenheid heeft dus zijn intrede gedaan en dat heeft merkbaar voor betere muzikale prestaties gezorgd en ook zanger Nick is duidelijk gegroeid in zijn rol van alleskunner.

Deze muzikaal betere songs in combinatie met de oudere funky hits als “Penny” en “Flyfish” zorgen ervoor dat Liftid op het podium garant zal staan voor een uitstekende set. “Starting Fire” bevat overigens ook nog een fraai cd-rom gedeelte met een videoclip, live-compilatie en making of. De grote vraag blijft echter “wanneer zal Liftid nu eindelijk eens wat bekender worden?”.

Tracklist:
1. 01
2. A Cut Through Paradise
3. Starting Fire
4. Chauffeur
5. Collision Event
6. Touching Void
7. The Perfect Shape
8. Dive
9. Karma
10. Eleven
11. Bebeah
12. Stripclub

Score: 79 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 24 april 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]