Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2021

Obscurity - Tenkterra
Jaar van release: 2010
Label: Trollzorn

Obscurity - Tenkterra

De vijf dappere Bergische krijgers van Obscurity trekken deze maand opnieuw ten strijde middels hun nieuwe plaat Tenkterra. Met deze titel verwijzen zij naar de grond (terra) van de Germaanse stam de Tencteren en daarmee is gelijk de toon gezet. Die oude Germanen hielden er namelijk een nogal een strijdvaardig bestaan op na. Het betreft hier dan ook een conceptalbum rondom de belangrijkste veroveringen van 200 voor Christus tot 800 na Christus in een stukje Duitsland vlak boven Keulen, genaamd het Bergische Land.

Tenkterra is dan ook voorzien van een flink portie pagan/battle metal voorgeschoteld krijgen. Dat de nummers allemaal in het dikwijls verafschuwde, commanderende Duits gegrunt worden, voegt hier alleen maar toe aan de oorlogssfeer. En wat die sfeer betreft heeft Obscurity er wijzelijk voor gekozen om allerlei fluitjes, plingeltjes en anderszins vrolijk aandoend instrumentarium te laten voor wat zij zijn.

Wat u wèl te horen krijgt is een goed geproduceerde, professionele schijf vol bloedlust en strijdbaarheid. Dreunende, dampende, opzwepende ritmes leggen de vijand het vuur aan de schenen. Niet te snel, niet te langzaam, maar volhardend in een gedreven, mid-tempo draf, zodat u het extra lang vol kunt houden. Zadel uw paard, trek uw zwaard, en vecht mee met Obscurity!

Tracklist:
1. Keltilwald
2. Tenkterer
3. Keldagau
4. Blut Für Blut
5. Raubzug Der Sugambrer
6. V Legion
7. Germanicus’ Rache
8. Brukterer
9. Grenzland
10. Bergischer Hammer

Score: 78 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 29 november 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 29-11-2010 om 18:41u

Belgische moet Bergische zijn denk :-P ... Want ze zijn toch van Duitsland.

Reactie van Een Metalfan op 29-11-2010 om 18:43u

U heeft gelijk, dank!

Reactie van Marco op 01-12-2010 om 18:07u
Score: 90 / 100

Teringvet album!

Gaafste nummers: Tenkterer, V Legion en Bergischer Hammer.