Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2021

Ikuinen Kaamos - So Rose The Dreadful Ghost
Jaar van release: 2003
Label: Eigen beheer
Ikuinen Kaamos - So Rose The Dreadful Ghost
Het Finse Ikuinen Kaamos heeft een demo van drie nummers opgenomen. Het gaat hier om stel langzame, langdradige rauwe Black Metal nummers met een zekere doom-kwaliteit, en een hoop ruimte voor sfeer. Als demo vormen deze nummers best een luisterbaar geheel, maar het is goed te horen waarom de heren Jarno Ruuskanen (gitaar, bass en vocalen) en Kari Hyvärinen (drums) met hun band nog in de demo-fase verkeren. De drie tracks zijn meer dan een beetje monotoon, en klinken af en toe zeer leeg, alsof er één of meerdere instrumenten achteraf uit de nummers gefilterd zijn, incomplete nummers achterlatend. Luisterend naar deze demo krijg ik het gevoel dat de band nog niet helemaal uitgevogeld heeft wat ze aan het Black Metal genre willen toevoegen, en dat Ikuinen Kaamos hiermee z'n eerste stappen zet. Leuk voor de metalfans in de directe omgeving van de band, maar voor de gemiddelde liefhebber vrij irrelevant.

Waar de heren wel in slagen is het scheppen van de juiste sfeer. De repeterende, monotone gitaarklanken weten een grimmig vacuüm te scheppen, en de doom-achtige kompositionele opbouw draagt nihilistische, verderfelijke gevoelens over.

Maar helaas is dat niet genoeg. Tegen de andere releases die ik deze maand heb gehoord, steekt de demo van Ikuinen Kaamos helaas als vrij saai en fantasieloos af. Er is kwalitatief veel betere en interessantere muziek om naar te luisteren, en ondanks mijn liefde en enthousiasme voor de underground kan ik dus niets anders doen dan je afraden deze demo te bestellen, behalve als je een verwoed verzamelaar bent.

Tracklist:
1. On the Wings of Your Hatred
2. Sleep
3. So Rose the Dreadful Ghost From Silence

Score: 60 / 100

Reviewer: Patrick T.
Toegevoegd: 16 mei 2003

Koop dit album in

Meer Ikuinen Kaamos:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een_Metalfan op 26-05-2003 om 17:35u

Ik weet het, smaken verschillen, maar deze demo is toch een van de betere die ik in de laatste maanden gehoord heb (en dat zijn er nogal wat) 'k heb zelf ook een review geschreven voor deze demo; http://www.vampire-magazine.com/demoreviews.asp?id=1664 en zoals je kunt lezen is toch stukken positiever als wat hier geschreven wordt... ook heb ik een interview met deze band gedaan: http://www.vampire-magazine.com/interviews.asp?id=308 waar je wat meer over deze uiters interessante band kunt lezen!