Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-09-2021

Dictated - Summary Of Retribution
Jaar van release: 2010
Label: Eigen beheer
Dictated - Summary Of Retribution
‘Ha, een Nederlands bandje!’ was mijn eerste gedachte toen Summary Of Retribution van Dictated bij me op de mat viel. Ik ben altijd dol op muziek van eigen bodem en mijn euforie was compleet toen bleek dat het hier om een solide schijf gaat die zijn weg zeker terug gaat vinden naar mijn cd-speler. Summary Of Retribution wordt door de band zelf beschouwd als debuutalbum, maar ik vind hem wel erg kort voor een full-length. Als ik kijk naar de review van de ep Suppressing All Who Refuse uit 2008 lijkt dit een terugkerend (luxe-)probleem: acht nummers in krap vijfentwintig minuten is te kort en te weinig.

Dictated maakt heerlijke kwaliteits-deathmetal. De riffs zijn om van te smullen en de droge strot van zanger Sven is aangenaam om naar te luisteren. De nummers zijn compact en vallen op door prettige tempowisselingen die goed doordacht zijn: er staat geen noot te veel op deze plaat. Alle nummers hebben een fijne intensiteit en het speelplezier van de dames en heren van Dictated is duidelijk hoorbaar. Hoogtepunten zijn Lack Of Purity en Ultimate Retribution, maar dat neemt niet weg dat eigenlijk de hele plaat indruk maakt. Voor een release in eigen beheer is de productie prima, al vind ik de drums ietwat aan de luide kant, zeker waar het de double-bass betreft.

Het moge duidelijk zijn. Iedereen met ook maar een klein beetje dood metaal in z’n kille hart dient deze schijf aan te schaffen. Waarom deze band nog geen fatsoenlijk platencontract op zak heeft, is mij een raadsel. De volgende full-length graag wat langer!

Tracklist:
1. Forgive The Frail
2. History Repeats
3. The Pleading Nation
4. Lack Of Purity
5. Criteria
6. Rest Assure
7. Smell Of Conquer
8. Ultimate Retribution
9. Outro

Score: 85 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 1 oktober 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Eddie2 op 01-10-2010 om 11:41u
Score: 80 / 100

Via My Space wat nummers gehoord. Zeker niet verkeerd, maar live is het ook een genot (!) om naar te kijken.

Reactie van zucht op 08-10-2010 om 20:18u
Score: 73 / 100

Prima schijfje maar wel erg hoge score