Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  24 februari:
 • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
 • Daniel Brennare (Lake Of Tears) - 50
 • David Byron (Uriah Heep)† - 75
 • Hans Åge Holmen (Gaia Epicus) - 53
 • John Myung (Dream Theater) - 55
 • Michael Kiske (Helloween) - 54
 • Nigel Glockler (Saxon) - 69
 • Tanya Candler (Kittie) - 39
 • Witold "Vitek" Kieltyka (Decapitated)† - 38

Vandaag overleden:
 • Sean Reinert (Cynic) - 2020
Review

Karma To Burn - Appalachian Incantation
Jaar van release: 2010
Label: Napalm Records
Karma To Burn - Appalachian Incantation
De meeste muziekliefhebbers zijn helemaal gek van muziek met vocalen. Instrumentale nummers vallen toch vaak wat minder in de smaak. Ze worden vaak als ietwat saai of te lang ervaren. Vraag een willekeurige metalfan naar een instrumentaal metalnummer en hij/zij zal waarschijnlijk toch nummers als Orion en The Call Of Ktulu van Metallica noemen. Geweldige nummers, maar er is meer. Er zijn namelijk zoveel andere fantastische instrumentale nummers geschreven. Wat te denken van Rush met YYZ, Metal Church met Merciless Onslaught, of die instrumentale pareltjes op de soundtrack van de film Pulp Fiction.

Puur instrumentale metalbands zijn veelal op twee handen te tellen. De band Karma To Burn is dan ook een beetje een vreemde eend in de bijt. Het debuutalbum Karma To Burn uit 1997 was nog voorzien van vocalen, de latere platen lieten alleen de instrumenten horen. De band kapte er in 2002 mee, om in 2009 opnieuw het levenslicht te zien. Gedurende dit jaar brachten ze het nieuwe album Appalachian Incantation uit. De tussenstop heeft de bandleden blijkbaar goed gedaan, want Karma To Burn bruist van de energie en dit album is echt een herstart.

Voor wie het niet weet, Karma To Burn maakt stonermetal/rock van de bovenste plank. Bij stoner denkt men vaak aan de woestijn, maar in het geval van Karma To Burn kun je eerder spreken over asfalt. Als ik naar de band luister dan heb ik het gevoel dat ik op een zware Harley over de wegen scheur.

Appalachian Incantation staat wederom vol met puike pakkende instrumentaaltjes, maar bevat ook twee nummers met vocalen. De nummers vervelen geen moment, men draaft niet al te lang door op een bepaalde riff en het tempo is lekker afwisselend. Het beste nummer op het album is het instrumentaaltje 41, dit nummer swingt de pan uit en bevat geweldige opzwepende riffs die maar door je lijf blijven galmen. Een andere klasbak is het nummer Waiting On The Western World. Op dit nummer wordt gezongen, hetgeen de band toch direct een andere drive geeft. De vocalen op dit nummer zijn van Daniel Davies en hij is inmiddels zelfs de vaste zanger van de band geworden. Zo gaat Karma To Burn voortaan dus altijd klinken. Overigens zijn de vocalen op het nummer Two Times van niemand minder dan zanger John Garcia (o.a. Kyuss).

Kortom Karma To Burn is herboren en heeft haar beste album ooit heeft afgeleverd. Maar de rek is er nog niet uit. Ik verwacht zelfs dat een volgend album met de nieuwe zanger nog beter zal zijn.

Tracklist:
1. 44
2. 42
3. 41
4. 46
5. Waiting On The Western World
6. 43
7. 45
8. 24
9. Two Times

Score: 83 / 100

Reviewer: Ard
Toegevoegd: 28 september 2010

Karma To Burn - Appalachian Incantation
Reactie van Een Metalfan op 28-09-2010 om 17:59u

Inspirerende titels dat.

Karma To Burn - Appalachian Incantation
Reactie van michel op 29-09-2010 om 00:04u

march of the crabs van anvil vergeten? Beste instrumentaaltje dat ik ken.

Karma To Burn - Appalachian Incantation
Reactie van Mars op 01-10-2010 om 13:31u
Score: 90 / 100

Het zelfde verhaal als bij Ex-Deo, 'n te gek CD'tje maar alweer 5 maanden geleden aangeshaft.....
Wat zijn jullie aan het doen bij Metalfan???
Schrijven jullie nu alleen maar Retro Reviews

Karma To Burn - Appalachian Incantation
Reactie van Een Metalfan op 30-12-2015 om 22:13u

geweldige band!!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.