Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-09-2021

The Stone - Umro
Jaar van release: 2009
Label: Folter Records

The Stone - Umro

Liefhebbers van melodieuze, redelijk toegankelijke doch agressieve black metal opgelet! De Servische band The Stone heeft een album uitgebracht wat wel eens goed in de smaak zou kunnen vallen.

Opener en titelnummer Umro laat meteen horen wat The Stone in huis heeft: enthousiaste, afwisselende black metal met een aardige dosis melodie. De Serviërs houden duidelijk niet van treuzelen. Toch wordt zo af en toe de snelheid wat teruggenomen, zoals in Krvav Ceo, Nigde Nijedne Rane. Dit gaat hen goed af, ook een langzamer nummer weten ze krachtig te brengen. Over afwisseling valt voor de verandering niet te klagen. Men gaat met gemak van langzaam naar snel en weer terug. Umro verveelt geen moment. Er valt het hele album door genoeg te ontdekken.

Over het algemeen raast de muziek fris en energiek voort, daarom is het des te verrassender als het zevende nummer ...U Smrti, een soort intermezzo met rustige pianoklanken en koorzang blijkt te zijn. Zo weet de band je goed bij de les te houden. Wat de songtitels betekenen weet ik niet, maar de Servische taal past in elk geval goed bij de muziek. Het klinkt lekker venijnig.

Dit album is alweer een poos geleden uitgekomen. Toch heb ik niet het idee dat veel mensen het gehoord hebben. Dat is jammer. Ben je fan van bands als Taake, Kampfar en/of Helrunar of gewoon nieuwsgierig geworden na het lezen van deze recensie? Gauw Umro luisteren dan!

Tracklist:
1. Umro
2. Zlo Je Uvek Korak Ispred
3. Krvav Ceo, Nigde Nijedne Rane
4. Prst Na Obaraču
5. Jesti Srca Ljudi
6. Sam Krenuo Smrt Svoju Da Nađe
7. ...U Smrti
8. Kralj Je Umro

Score: 84 / 100

Reviewer: Nynke
Toegevoegd: 6 februari 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]