Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Dommin - Love Is Gone
Jaar van release: 2010
Label: Roadrunner Records
Dommin - Love Is Gone
Ik had eerlijk gezegd nog nooit gehoord van het Amerikaanse Dommin en dat terwijl de band deze plaat toch uitbrengt op Roadrunner Records. Na beluistering kan ik me daar ook wel wat bij voorstellen, want Dommin gaat aan de haal met gotisch aangezette melodieuze rockmuziek. De sound waarmee een band als HIM ook nog altijd voortraast en groot mee geworden is. Muziek waarmee dus zeker aandacht te genereren valt. Overigens is deze groep geen kloon, aangezien de heren ook rijkelijk putten uit bronnen als Type O Negative en Depeche Mode.

Meest opvallend op dit Love Is Gone is wel het zangwerk van bandleider Kristofer Dommin. Hij doet regelmatig denken aan een gotische variant van Keith Caputo (vooral in One Feeling) en dat pakt behoorlijk goed uit. Leuke rocknummers als My Heart, Your Hands en Without End krijgen dankzij de emotionele zang toch wat meer diepte. Muzikaal neemt de band weinig risico's. Slechts heel af en toe gaat het er iets steviger aan toe, maar lang duurt dat nooit. De meeste nummers zijn dichtgesmeerd met dramatische en orkestrale keyboardgeluiden en zijn in de basis toch vooral simpel en catchy. Tomorrow heeft als compositie weinig om het lijf, maar kent wel een zeer pakkend refrein, waardoor het nummer gered wordt.

De plaat klinkt verder als een klok en heeft een aalgladde productie meegekregen. Dat past ook eigenlijk wel bij de effectieve aanpak van de mannen. Ongetwijfeld zullen er horden bakvisjes zijn die er een nieuw idool bij hebben, aangezien frontman Kristofer (zoals dat tegenwoordig schijnbaar hoort) zichzelf een emo-variant van de Misfitskuif heeft aangemeten en in videoclips menig zwoele blik in de camera werpt. Gezien de naam van de band lijkt het dan ook vooral om dit heerschap te draaien. Nu word ik daar persoonlijk niet warm van, maar voor de verkoop zal het ongetwijfeld een rol spelen. Beoordelen we de band puur op de muziek, dan is Love is Gone gewoon een sterke rockplaat met goede melodieuze liedjes die na een enkele luisterbeurt gelijk blijven hangen. Liefhebbers van bovengenoemde bands moeten maar eens gaan luisteren.

Tracklist:
1. My Heart, Your Hands
2. New
3. Evenfall Hollow
4. Tonight
5. Love Is Gone
6. Dark Holiday
7. Without End
8. Within Reach
9. Closure
10. Making The Most
11. One Feeling
12. I Still Lost
13. One Eye Open
14. Honestly
15. Remember

Score: 77 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 13 januari 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Dommin - Love Is Gone
Reactie van marcel op 13-01-2010 om 12:45u
Score: 80 / 100

helemaal mee eens,perfecte recentie

erg goeie band,maar je moet er van houden

Dommin - Love Is Gone
Reactie van Finsternis op 18-01-2010 om 19:46u
Score: 80 / 100

Goede recentie Jeroen!
Zoals al eerder wordt gezegd het moet je ding zijn, ik vind het erg lekker om naar te luisteren!