Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Havok (US) - Burn
Jaar van release: 2009
Label: Candlelight Records
Havok (US) - Burn
Het blijft mooi om bands die je vanaf de demofase al volgt uit te zien groeien tot een act die platen uitbrengt bij een grote platenmaatschappij. Havok leerde ik twee jaar geleden kennen door middel van hun zeker niet onaardige EP Pwn ‘Em All. Om verder alle twijfel uit de weg te ruimen; dit is niet het Zweedse Havok dat een paar maanden geleden Being And Nothingness uitbracht.

Burn Heeft in de zes maanden dat deze uit is al de nodige lof geoogst, waar ik vrij weinig aan toe te voegen heb. De oldskool thrash metal van deze heren verveelt geen seconde, al mag het compositorisch wel wat beter. Songs als The Root Of Evil en Ivory Tower steken dan weer net boven het gemiddelde uit. Het geluid zit ergens tussen Metallica, Over Kill en Annihilator. Vooral de akoestische gitaarachtige onderbrekingen doen sterk aan Metallica denken.

Wederom is originaliteit een heibel punt. Voor de ervaren thrasher voegt dit cd’tje niks nieuws toe. Het luistert makkelijk weg. De tempowisselingen en gillende gitaren hoor je van mijlenver aankomen. Ik houd er geen negatief gevoel aan over, maar in jubelstemming verkeer ik evenmin. Aan jou om te bepalen of Burn een plaatsje verdient in de platenkast of dat je het verdoemt tot de tweedehands- of uitverkoopbakken.

Tracklist:
1. Wreckquim
2. The Root Of Evil
3. The Path To Nowhere
4. Morbid Symmetry
5. Identity Theft
6. The Disease
7. Scabs Of Trust
8. Ivory Tower
9. To Hell
10. Category Of The Dead
11. Melting The Mountain
12. Afterburner

Score: 76 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 25 november 2009

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van youri op 27-11-2009 om 21:37u
Score: 75 / 100

mooi cd'tje

Reactie van Rolf op 04-12-2009 om 22:36u
Score: 82 / 100

Blijkbaar leeft Thrash weer/nog wat dan ook, volop! Cool cd'tje maar zoals er al voor mij gezecht werd, originaliteit is een heibel punt. Wel een erg gave plaat, zeker aan te raden voor liefhebbers van oud Metallica, Megadeth en Annihilator