Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-06-2021

Construcdead - Endless Echo
Jaar van release: 2009
Label: Black Lodge Records
Construcdead - Endless Echo
Het kan niet anders of Zweden staat alleen al vanwege de vele metalbands in de top tien van wereldeconomieën. Je zou haast gaan denken dat elke Zweed er wel een bandje of vier op nahoudt. Endless Echo is gewoon de volgende plaat in een lange golf van Zweedse releases waar voorlopig nog geen eind aan komt. Ditmaal geen (overigens lekkere) heavy metal zoals RAM of Manimal, maar death metal/metalcore uit Stockholm.

Aan het verhaal van Endless Echo zitten twee kanten. Het aantal momenten waarin Construcdead laat horen dat ze wel degelijk van toegevoegde waarde zijn, zijn namelijk erg schaars. Hier en daar vallen leuke riffs op en soms krijgen we leuke tempowisselingen voorgeschoteld, maar het leeuwendeel bestaat helaas uit vele malen herkauwde riffs met de bijbehorende saaie zanglijnen. Jens Broman mag dan sinds twee jaar de trotse brulaap van Darkane zijn, voor mij is het een 13 in een dozijnzanger.

Het goede nieuws is echter dat de plaat uitstekend geproduceerd is. Elk bandlid is duidelijk te horen en het geheel is strak en foutloos ingespeeld. Contrucdead heeft haar vierde werkje mooi aangekleed met een prachtige hoes en een fraai boekje. Snelle kopers worden ook nog eens beloond met een patch, maar tenzij je een goede reden (diehard fan zijn van bijvoorbeeld Soilwork) hebt, zou ik dit gewoon laten liggen.

Tracklist:
1. Sedated Morning
2. My Haven
3. Endless Echoes
4. A Godess Breaches Through Me
5. Disfigured Beauty
6. Mephisto
7. No Exit
8. Transfixed
9. Tragic Kingdom
10. Spriritual Shift
11. The One Beside Me
12. Cataclysm

Score: 55 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 18 augustus 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]