Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-06-2021

Construcdead - The Grand Machinery
Jaar van release: 2005
Label: Black Lodge Records
Construcdead - The Grand Machinery
Goede voornemens. De één heeft er na elke jaarwisseling weer enkele in gedachten (en komt ze vaak niet na), de ander kan het z’n reet roesten. Persoonlijk heb ik er ook niet veel mee op, je kan immers ook midden in de zomer je (slechte) gewoontes veranderen, maar omdat ik al enige tijd met ‘The Grand Machinery’ van het Zweedse Construcdead in mijn maag zit was mijn goede voornemen voor 2006 dit plaatje eerst eens onder de loep te nemen.

Is mijn muzieksmaak in korte tijd zo veranderd of heb ik toentertijd niet aandachtig genoeg zitten luisteren? Wat het is is het, maar dat deze schijf bij mij in de vergetelheid is geraakt mag een mysterie heten. Dit inmiddels derde album van Construcdead heeft namelijk veel te bieden.

Bovenal is de opvolger van 'Violadead' een bijzonder veelzijdig album, dat een mix van death- en thrash metal laat horen, met heerlijke solo’s en lange instrumentale stukken. Een goed voorbeeld van de variatie die dit gezelschap maakt is waarneembaar op de nummers ‘The Lustfull’ en het daaropvolgende ‘In A Moment Of Sobriety’. Het eerstgenoemde nummer heeft een aanstekelijk refreintje, dat van cleane zang voorzien is en ligt uiterst makkelijk in het gehoor. ‘In A Moment Of Sobriety’ daarentegen is een smerig en bruut nummer, met venijnige vocalen van Jens Broman, dito riffs van Christian Ericson en Rickard Dahlberg en waarin bovendien de blastbeats van Erik Thyselius je om de oren vliegen.

Over de hele linie genomen is ‘The Grand Machinery’ (geproduceerd door Clawfinger-toetsenist Jocke Skog) een kwalitatief ijzersterke plaat en klinkt Construcdead als een goed geoliede machine. Dit is op z’n minst opvallend te noemen omdat gitarist Johan Magnusson en zanger Peter Tuthill de band luttele dagen voordat men de studio indook verlieten. Zo, mijn goede voornemen voor 2006 is bewaarheid. Een aardig voornemen voor liefhebbers van een prima mix van death en thrash metal zou zijn om ‘The Grand Machinery’ linea recta aan te schaffen, je zal je er in ieder geval geen buil aan vallen.

Tracklist:
1. Grand Machinery
2. A Cog In The Machinery
3. The Lustfull
4. In A Moment Of Sobriety
5. 8 Inches Of Flesh
6. The Cynical Revolution
7. Treachery
8. The Eye Of Revelation
9. Pater Noster
10. Rusty Armour
11. Forever Cin
12. Hatelist

Score: 83 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 17 januari 2006

Koop dit album in

Meer Construcdead:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Valjean op 09-12-2011 om 03:46u

There's a sercet about your post. ICTYBTIHTKY