Danko Jones in Poppodium 013, Tilburg
Enquête

Wat vind jij van de voorstellen van de Gezondheidsraad, om de geluidslimiet te verlagen en te verankeren in harde wetgeving?

Prima plan om het maximale volume te verlagen en bij wet vast te leggen
Verlaag de limiet, maar laat de naleving zoals nu over aan de sector zelf
Laat het volume onveranderd, maar zorg voor harde wetgeving en naleving
Laat de situatie zoals het is, extra beleid tegen gehoorschade is onnodig
De geluidslimiet moet juist omhoog (of helemaal worden vrijgelaten)
Maak concertgangers eerst eens bewust van het belang van oordoppen
Zorg eerst eens dat het publiek bij concerten niet door de muziek heenpraat
Met hoofdtelefoons naar luide muziek luisteren, zorgt voor veel meer schade
Het probleem zit niet bij muziek, want veel kinderen hebben al gehoorschade
Hou op met betuttelen, ga met echte problemen aan de slag
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  9 december:
 • Eindhoven Metal Meeting
 • Haltpop Winterfest
 • Volbeat, Skindred en Bad Wolves
 • 10 december:
 • Dezerter en Offensywa
 • Eindhoven Metal Meeting
 • Fabulae Dramatis en Dance With Dragons
 • Finntroll, Brymir en Skálmöld
 • 11 december:
 • Enter Shikari, Trash Boat en Wargasm
 • Finntroll, Brymir en Skálmöld
 • John Corabi
 • 15 december:
 • Anvil
 • Atlanta en Soothsayer Orchestra
 • Danko Jones en Giac Taylor
 • Lijkschouwer, Vermin, Graftak en Indigo Pastel
Geen concerten bekend voor 09-01-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
 • Aaro Koponen (Nailed Coil) - 35
 • Dennis Dunaway (Alice Cooper) - 76
 • Fabian Merkt (Coronatus) - 40
 • Paul H. Landers (Rammstein) - 58

Vandaag overleden:
 • Marie Fredriksson (Roxette) - 2019
 • Matt Williamson (Power Of Omens) - 2006
 • Nicholas "Razzle" Dingley (Hanoi Rocks) - 1984
Review

Job For A Cowboy - Ruination
Jaar van release: 2009
Label: Metal Blade Records
Job For A Cowboy - Ruination
Toen Job For A Cowboy, waarschijnlijk wel de band met de meest vergezochte naam, in 2007 het debuut Genesis op de markt bracht, was het duidelijk hoorbaar dat de band zich ten opzichte van het voorgaande werk muzikaal een behoorlijke stap voorwaarts heeft geslingerd. Crappy metalcore maakte plaats voor iets minder crappy metalcore meets technische death metal. Nu de nieuwe cd Ruination zich wederom met dank aan Metal Blade mag gaan uitsloven, zult u weinig verrassingen opdiepen. Deze keer lijken de cowboys uit Glendale zich vastberaden te hebben vastgebeten in de reeds ontwikkelde sound.

Here's the deal: Kon Genesis uw goedkeuring wegdragen, zult u naar volle tevredenheid van Ruination kunnen nippen, tenzij u weer een tekstueel conceptalbum had verwacht of niet te missen ontwikkelingen, inzake wat dan ook. Die zijn er niet en de teksten zijn deze keer op zichzelf staande fragmenten, voornamelijk teruggrijpend naar politieke en maatschappelijke thema's. Vond u de voorganger kut met peren, dan is Ruination misschien kut met granaatappel en bent u helemaal niet bekend met Job For A Cowboy, dan zult u bij het horen van de band niet steil achterover slaan, want inmiddels hebben zakken vol bands deze vorm van technische death(core) aan de man gebracht.

Zoals gezegd zijn alle bekende ingrediënten van Genesis, op de religieuze teksten na, weer van de partij op Ruination. De van pijn-in-de-ballen-krijs tot zo-klinkt-de-volle-maag-van-een-T-rex buigbare grunt van Jonny Davy, de breaks, de loopings, de stuurse agressie, de muzikale sprint van nummer naar nummer…Hoewel de wederom tien nummers tellende nieuwe plaat wel tien minuten langer dan de vorige duurt. Job For A Cowboy zet alweer een aardig staaltje vingerbrekende moderne metal neer. Soms bijna irritant en soms redelijk imponerend, het is maar net waar u voor warm loopt. Uniek en origineel is dit al lang niet meer, maar vooruit, de band doet het nog steeds met de bijbehorende bekwaamheid, al zijn er inmiddels zoveel bands die het beter kunnen. Jammer dat er niet meer nummers als Ruination zijn. In plaats van het inmiddels bekende drukte kiest de band daarop voor een solide neerwaartse druk, een deprimerende ondertoon, een tragische grunt en laat men het gas los, terwijl de mistroostige tonen over de oren rollen.

Tracklist:
1. Unfurling A Darkened Gospel
2. Summon The Hounds
3. Constitutional Masturbation
4. Regurgitated Disinformation
5. March To Global Enslavement
6. Butchering The Enlightened
7. Lords Of Chaos
8. Psychological Immorality
9. To Detonate and Exterminate
10. Ruination

Score: 76 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 21 juli 2009

Job For A Cowboy - Ruination
Reactie van Wes op 21-07-2009 om 10:59u
Score: 80 / 100

Niet helemaal mee eens, vind deze cd een grote stap voorwaarts!

Job For A Cowboy - Ruination
Reactie van Wout op 21-07-2009 om 17:37u
Score: 75 / 100

Het is inderdaad een stap voorwaarts. Toch moet ik eerlijk zeggen dat dit voor mij allemaal een beetje te 'grijs' is. Dan vind ik een The Price of Existence van All Shall Perish toch baanbrekender en pakkender, doch ook technisch gespeeld, dan dit soort albums.

Ik moet wel zeggen dat die wisselwerking tussen krijs/grunt steeds minder geforceerd overkomen. Het is voor mij echter nog steeds geen band waarvoor ik in de rij ga staan bij de betere platenboer.

Job For A Cowboy - Ruination
Reactie van namen_zijn_voor_watjes op 22-07-2009 om 22:45u
Score: 40 / 100

Toen ik genesis voor het eerst hoorde dacht ik dat hij best goed was maar ik heb nu moeite om niet in slaap te vallen als ik die luister, en dat is niet zo best gezien die amper 30 minuten is. Maar goed, deze is een kleine verbetering. De zang is beter, en als hij niet zoveel highs gebruikte had het mischien wel de status 'goed' bereikt. Het drumwerk is best goed, het is jammer dat hij zo zwak klinkt. Het gitaarwerk is eentonig en levenloos, net als het hele deathcore-genre, trouwens.

Er zijn zoveel geweldige bands, waarom hier naar luisteren als je naar Amorphis, God Dethroned, Insomium, Keep of Kalessin, Necrophobic, noem maar op, kan luisteren?

Danko Jones in Poppodium 013, Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.