Enquête

Wat is vooralsnog jouw favoriete studio-album, dat in juni 2022 is uitgebracht?

Alestorm – Seventh Rum Of A Seventh Rum
Alexisonfire – Otherness
Artificial Brain – Artificial Brain
Bleed From Within – Shrine
Civil War – Invaders
Coheed And Cambria – Vaxis II: A Window Of The Waking Mind
Dinbethes – Balans
Dir En Grey – Phalaris
Hellevaerder – In De Nevel Van Afgunst
Jorn – Over The Horizon Radar
Kardashev – Liminal Rite
Khold – Svartsyn
Kreator – Hate Über Alles
Motionless In White – Scoring The End Of The World
Origin – Chaosmos
Porcupine Tree – Closure / Continuation
Saor – Origins
Satyricon – Satyricon And Munch
Seventh Wonder – The Testament
Soreption – Jord
Temple Of Void – Summoning The Slayer
White Ward – False Light
Wind Rose – Warfront
Wrang – De Vaendrig
een ander studio-album uit juni 2022

[ Uitslag | Enquêtes ]

  5 juli:
 • Escuela Grind, ZALM en Spetterpoep
 • Rammstein
 • 6 juli:
 • Old Man Gloom, Dead Neanderthals en Strom|Morts
 • Turnstile
 • 7 juli:
 • Idles
 • 8 juli:
 • Idles
 • 9 juli:
 • Grima, Ultar en Bloody Tyrant
 • Semblant, As I May, secret Rule en Structural
 • 10 juli:
 • Grima, Ultar en Bloody Tyrant
 • Steel Panther
Kalender
Vandaag jarig:
 • Michael Sadler (Saga) - 68

Vandaag overleden:
 • Michael Konovaloff (Hell City) - 2015
Review

Job For A Cowboy - Ruination
Jaar van release: 2009
Label: Metal Blade Records
Job For A Cowboy - Ruination
Toen Job For A Cowboy, waarschijnlijk wel de band met de meest vergezochte naam, in 2007 het debuut Genesis op de markt bracht, was het duidelijk hoorbaar dat de band zich ten opzichte van het voorgaande werk muzikaal een behoorlijke stap voorwaarts heeft geslingerd. Crappy metalcore maakte plaats voor iets minder crappy metalcore meets technische death metal. Nu de nieuwe cd Ruination zich wederom met dank aan Metal Blade mag gaan uitsloven, zult u weinig verrassingen opdiepen. Deze keer lijken de cowboys uit Glendale zich vastberaden te hebben vastgebeten in de reeds ontwikkelde sound.

Here's the deal: Kon Genesis uw goedkeuring wegdragen, zult u naar volle tevredenheid van Ruination kunnen nippen, tenzij u weer een tekstueel conceptalbum had verwacht of niet te missen ontwikkelingen, inzake wat dan ook. Die zijn er niet en de teksten zijn deze keer op zichzelf staande fragmenten, voornamelijk teruggrijpend naar politieke en maatschappelijke thema's. Vond u de voorganger kut met peren, dan is Ruination misschien kut met granaatappel en bent u helemaal niet bekend met Job For A Cowboy, dan zult u bij het horen van de band niet steil achterover slaan, want inmiddels hebben zakken vol bands deze vorm van technische death(core) aan de man gebracht.

Zoals gezegd zijn alle bekende ingrediënten van Genesis, op de religieuze teksten na, weer van de partij op Ruination. De van pijn-in-de-ballen-krijs tot zo-klinkt-de-volle-maag-van-een-T-rex buigbare grunt van Jonny Davy, de breaks, de loopings, de stuurse agressie, de muzikale sprint van nummer naar nummer…Hoewel de wederom tien nummers tellende nieuwe plaat wel tien minuten langer dan de vorige duurt. Job For A Cowboy zet alweer een aardig staaltje vingerbrekende moderne metal neer. Soms bijna irritant en soms redelijk imponerend, het is maar net waar u voor warm loopt. Uniek en origineel is dit al lang niet meer, maar vooruit, de band doet het nog steeds met de bijbehorende bekwaamheid, al zijn er inmiddels zoveel bands die het beter kunnen. Jammer dat er niet meer nummers als Ruination zijn. In plaats van het inmiddels bekende drukte kiest de band daarop voor een solide neerwaartse druk, een deprimerende ondertoon, een tragische grunt en laat men het gas los, terwijl de mistroostige tonen over de oren rollen.

Tracklist:
1. Unfurling A Darkened Gospel
2. Summon The Hounds
3. Constitutional Masturbation
4. Regurgitated Disinformation
5. March To Global Enslavement
6. Butchering The Enlightened
7. Lords Of Chaos
8. Psychological Immorality
9. To Detonate and Exterminate
10. Ruination

Score: 76 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 21 juli 2009

Job For A Cowboy - Ruination
Reactie van Wes op 21-07-2009 om 10:59u
Score: 80 / 100

Niet helemaal mee eens, vind deze cd een grote stap voorwaarts!

Job For A Cowboy - Ruination
Reactie van Wout op 21-07-2009 om 17:37u
Score: 75 / 100

Het is inderdaad een stap voorwaarts. Toch moet ik eerlijk zeggen dat dit voor mij allemaal een beetje te 'grijs' is. Dan vind ik een The Price of Existence van All Shall Perish toch baanbrekender en pakkender, doch ook technisch gespeeld, dan dit soort albums.

Ik moet wel zeggen dat die wisselwerking tussen krijs/grunt steeds minder geforceerd overkomen. Het is voor mij echter nog steeds geen band waarvoor ik in de rij ga staan bij de betere platenboer.

Job For A Cowboy - Ruination
Reactie van namen_zijn_voor_watjes op 22-07-2009 om 22:45u
Score: 40 / 100

Toen ik genesis voor het eerst hoorde dacht ik dat hij best goed was maar ik heb nu moeite om niet in slaap te vallen als ik die luister, en dat is niet zo best gezien die amper 30 minuten is. Maar goed, deze is een kleine verbetering. De zang is beter, en als hij niet zoveel highs gebruikte had het mischien wel de status 'goed' bereikt. Het drumwerk is best goed, het is jammer dat hij zo zwak klinkt. Het gitaarwerk is eentonig en levenloos, net als het hele deathcore-genre, trouwens.

Er zijn zoveel geweldige bands, waarom hier naar luisteren als je naar Amorphis, God Dethroned, Insomium, Keep of Kalessin, Necrophobic, noem maar op, kan luisteren?

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.