Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-02-2021

Job for a Cowboy - Genesis
Jaar van release: 2007
Label: Metal Blade Records
Job for a Cowboy - Genesis
De liefhebbers van bands als Hate Eternal en Nile hebben er weer een band bij om in de gaten te houden. Het Amerikaanse Job for a Cowboy leverde afgelopen maand namelijk het verdienstelijke debuutalbum Genesis af, dat vol staat met technische, complexe death metal. Hoewel het label Metal Blade de band wel wat érg overdreven op de markt probeert te brengen als dé sensatie op het gebied van extreme metal in 2007, laten enkele luisterbeurten zeker het potentieel van deze band horen.

Met de felle opener Bearing The Serpents Lamb laat de band er geen gras over groeien. De korte, krachtige death metal explosies laten nauwelijks ruimte over tot ademen. Het pleit echter voor de band dat ze in alle ogenschijnlijke chaos en riffs die je om de oren vliegen structuur weet aan te brengen. Daardoor klinken nummers als Reduced To Mere Filth en Embedded na de nodige rondjes in de cd-speler niet alleen bruut en chaotisch, maar zelfs herkenbaar. Het beste nummer is het slepende The Divine Falshood , dat door de sfeervol ingezette keyboards, de lompe zang en het bezwerende midtempo bijzonder dreigend aandoet.

Toch zijn er ook nog enkele (kleine) nadelen. Bijvoorbeeld de lengte van amper dertig minuten, wat toch echt aan de karige kant is. Zeker wanneer men zich realiseert dat de nummers Upheaval en Blasphemy niets meer dan (saaie) instrumentale tussendoortjes zijn. Bovendien ontbreekt het Job for a Cowboy nog een beetje aan een eigen smoel.

Met Genesis laten deze Amerikanen in ieder geval horen te weten hoe goede death metal nummers horen te klinken. Als de heren voor een tweede album nog proberen om wat origineler uit de hoek te komen en een échte full length afleveren, zie ik het wel helemaal goed komen met Job for a Cowboy.

Tracklist:
1. Bearing The Serpent's Lamb
2. Reduced to Mere Filth
3. Altered From Catechization
4. Upheaval
5. Embedded
6. Strings of Hypocrisy
7. Martyrdom Unsealed
8. Blasphemy
9. The Divine Falsehood
10. Coalescing Prophecy

Score: 78 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 7 juni 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Job for a Cowboy - Genesis
Reactie van Een Metalfan op 07-06-2007 om 16:52u
Score: 85 / 100

deze cd is erg bruut! ik mag dat wel. Maar ik vind je score toch net wat te laag.

Job for a Cowboy - Genesis
Reactie van anterior op 07-06-2007 om 17:00u
Score: 90 / 100

Ook ik vind dat de score te laag is, maar smaken verschillen nu eenmaal.
De lengte van de cd is inderdaad aan de korte kant, maar dat neemt niet
weg dat de plaat een verademing is tussen een hele hoop zooi dat er op de markt verschijnt.

KOPEN DIE HAP!!!!!

Job for a Cowboy - Genesis
Reactie van Rick op 07-06-2007 om 21:57u
Score: 75 / 100

Jammer dat Job for a cowboy zo eentonig is geworden, DOOM was/is in mijn ogen vele malen gevarieerder, boeiender en bruter dan Genesis.

Het komt over alsof ze gewoon zoveel mogelijk shit in een riff wilde proppen, het is ze gelukt alleen pakt het niet echt uit.

Verder is de zang zo eentonig als maar kan zijn. Pluspunt is gelukkig dat de plaat na meerdere luisterbeurten steeds beter wordt.

Persoonlijk raad ik mensen van extremere metal/tempo wisselingen etc, aan om de nieuwe van The Red Chord, The Dillinger escape plan & The blackdahlia in de gaten te houden.

Job for a Cowboy - Genesis
Reactie van anterior op 08-06-2007 om 00:11u

The red chord moet je zeker in de gaten houden. Het eerste vrijgegeven nummer klinkt erg goed. Nog een tip SUICIDE SILENSE megabruut!!!!!

Job for a Cowboy - Genesis
Reactie van namen_zijn_voor_watjes op 20-05-2009 om 15:47u
Score: 73 / 100

Een hele verbetering op de ep, vind ik. Goeie vocals, goeie drums en het beste: geen breakdowns! Wel wat kort en nogal eentonig maar het is tenminste geen Doom, Suicide Silence of BMTH. Ze hebben duidelijk naar bands als Nile, Behemoth en Vader geluisterd, zouden al die idioten die Suicide Silence bruut vinden ook eens moeten doen.