Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Shakra - Everest
Jaar van release: 2009
Label: AFM Records
Shakra - Everest
Heel voorzichtig klopt Zwitserland aan de rock- en metaldeuren. Krokus en Gotthard kennen we allemaal natuurlijk, en Shakra is in de schaduw alweer een tijdje actief en levert met Everest zijn zevende album af. Tot dusverre heb ik niet de indruk dat Shakra de wereld heeft veroverd dus is het nu de vraag of ze dat ooit gaat lukken.

Nou... ik denk het niet. Een gebrek aan sprankelende en originele hardrock (het type dertien in een dozijn), een zanger die onder de middelmaat zingt, daar gaan weinig barricades mee doorbroken worden. Het gitaarwerk en de ritmesectie zijn wel in orde, maar daar wordt je nog geen hoogvlieger mee. Waarom dan ineens een parel van een nummer in de vorm van The Journey ineens zijn opwachting maakt is me een raadsel. Voor mij het enige hoogtepunt van deze cd, vanwege het geweldige middenstuk.

Nee, over dit album en over Shakra kan ik kort zijn: overwegend middelmatigheid troef. De productie van het album is echter goed verzorgd, en bij vlagen denk je als luisteraar dat er tóch wat moois aan zit te komen. Het is me helaas vrijwel niet overkomen maar op de een of andere manier denk ik dat het er wél in zit bij deze heren...

Tracklist:
1. Ashes To Ashes
2. Love & Pain
3. Let Me Lie My Life To You
4. The Illusion Of Reality
5. Why
6. The Journey
7. Regressive Evolution
8. Anybody Out There
9. Right Between The Eyes
10. Dirty Money
11. Insanity
12. Hopeless

Score: 70 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 15 juli 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]