Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Shakra - Infected
Jaar van release: 2007
Label: AFM Records
Shakra - Infected
De nieuwe cd Infected is nummer zes van dit Zwitserse hardrockgezelschap. Het moet daarom wel eventjes vermeld worden dat de vorige cd's aan mij voorbij zijn gegaan. Maar sinds de band bij AFM records zit, is de band pas iets meer bekendheid gaan werven buiten Zwitserland. Daarom zijn de matige reviews van de vorige cd Fall mij heus wel bekend. Ook hun show in Nederland toen samen met Stratovarius en Hammerfall viel bij menig recensist niét in de smaak.

Nou ja, misschien kan ik dan wel wat met Shakra. In Zwitserland zijn ze best wel een bekendheid geworden, ze mochten zelfs recentelijk optreden als support bij Guns n' Roses. Dan zal het toch niet echt een slechte band zijn, toch? Infected maakt op het eerste gehoor dan ook een goede indruk. De gitaren staan lekker hard in de mix en er is groove. De invloeden van thuisgenoten Gotthard, Bon Jovi en Whitesnake zijn prima versmolten in de sound

De cd heeft meerdere malen gediend als achtergrond-muziekje. Maar zo langzamerhand merkte ik een groot mankement. Vanaf de ballade Love Will Find A Way lijkt de band de eerste helft van de cd nog eens dunnetjes over te gaan doen. De inspiratie was op en de automatische piloot wordt ingeschakeld. Tel daarbij op het beperkte stembereik van zanger Mark Fox en ook ik kom tot de conclusie dat Shakra eigenlijk niet zo heel veel voorstelt.

Tracklist:
1. Make Your Day
2. Inferno
3. The One
4. Playing With Fire
5. Dance With Madness
6. Love Will Find A Way
7. Vertigo
8. The Conquest
9. Higher Love
10. Cardiophobia
11. Look At Me
12. The Other Side
13. Acherons Way

Score: 69 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 6 mei 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]