Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Black Messiah - First War Of The World
Jaar van release: 2009
Label: AFM Records
Black Messiah - First War Of The World
Verhalen over Vikingen en de Noorse Goden gaan er bij mij in als pannenkoeken. Een combinatie met metal maakt me nog gelukkiger. Meestal dan. Dat dit niet altijd het geval is blijkt uit het laatste album van het Duitse Black Messiah. The First War Of The World is het eerste conceptalbum van de Duitse pagan metalband. Hoewel ik het concept leuk vind, ben ik over de muzikale kwaliteiten en originaliteit minder te spreken.

Black Messiah gaat al mee sinds 1992 en begon als een old school blackmetal-formatie. In 2005 veranderde de band zijn stijl naar viking/pagan en bracht het album Oath Of A Warrior uit. In 2006 volgde nog een soortgelijke cd en anno 2009 is er dan The First War Of The World. Dit album vertelt het verhaal over de oorlog tussen de Aesir (waaronder Odin en Thor) en de Vanir (waaronder Tyr).

Klinkt leuk, zou je denken. En menig viking- en metalliefhebber zal waarschijnlijk wel direct naar de platenboer rennen om dit album aan te schaffen. Toch vind ik dat je veel betere spelers in het genre hebt. De muziek van Black Messiah doet mij weinig. Natuurlijk zitten er hier en daar wat vette gitaarriffs tussen en zijn de songs bij vlagen goed te verteren. Maar echt een topper heb je met The First War Of The World niet in handen. De matige synths maken de muziek standaard, de zang is wat flauw en al met al straalt deze plaat te weinig kracht uit.

Black Messiah probeert een verhaal te vertellen en daar verdient de band wat pluspunten voor. Helaas wordt het goede idee wel een beetje onderuit gehaald door de dialogen die als tussenstukjes op het album het verhaal aan elkaar moeten breien. Zelfs de dialogen in Goede Tijden Slechte Tijden zitten beter in elkaar.

De conclusie is dat The First War Of The World een wat matig plaatje is dat overschaduwt zal worden door anderen in het genre. Ren je toch snel naar de platenwinkel, haal dan nog wat ontbrekende albums van Amon Amarth en Ensiferum in huis.

Tracklist:
1, Prologue - The Discovery
2. The Vanir Tribe
3. Gullveig
4. Von Rachsucht Und Luege
5. March Of The Warriors
6. Vor Den Toren Valhalls
7. The Battle Of Asgaard
8. The Chase
9. Burn Vanaheim
10. Das Unterpfand
11. Peace At A High Price
12. Andacht
13. Soeldnerschwein

Score: 62 / 100

Reviewer: Inge
Toegevoegd: 26 mei 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Nico op 21-10-2010 om 14:58u
Score: 65 / 100

Voor mij verdienen ze 3 extra punten vanwege de blote borsten op de albumhoes. Topperhoes