Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Black Messiah - Of Myths And Legends
Jaar van release: 2006
Label: AFM Records
Black Messiah - Of Myths And Legends
Black Messiah probeert mee te liften op het succes van vele collega's binnen de hedendaagse pagan metal trend. Evenals vele collega's brengt de band een combinatie van folk muziek en in dit geval zeer melodieuze black metal. Als eigen ingrediënt is er een episch power metal randje aan toegevoegd.

In mijn oren is er niets mis met dit album. De band levert in 11 nummers een prima visitekaartje af. De vrolijke melodieën en black metal vocalen gaan hand in hand en het geheel is buitengewoon pakkend.
De band is duidelijk geïnspireerd door de Germaanse mythologie en combineert zowel Engelse teksten met de moedertaal.

De productie is goed verzorgd en hoewel er niet echt grandioze krakers op het album staan, biedt men wel een constante kwaliteit aan. Nummers die er wellicht toch een beetje boven liggen zijn het pakkende power metal nummer Howl Of The Wolves en het sferische titelnummer. Vrij van kinderziektes is de plaat overigens niet ,want vooral de black metal vocalen gaan nogal vlot vervelen. Gelukkig wordt dit hier en daar afgewisseld met een heldere stem, zodat dit euveltje niet al te storend blijkt.

Over de gehele linie dus een hele aardige cd van deze voormalige 'Last Episode' band. Liefhebbers van de Scandinavische pagan metal bands en ook liefhebbers van folky power metal kunnen deze band best een kans geven. Zeker geen onverdienstelijk album en ook nog eens ideaal voor een avondje zuipen.

Tracklist
1. In Remembrance
2. Of Myths And Legends
3. Irminsul
4. Father Of War
5. Sauflied
6. Howl Of The Wolves
7. Erik, Der Rote
8. Lokis Tanz
9. Die Sühne Des Feuerbringers
10. Moskau
11. The Bestial Hunt Of The Fenrizwolf

Score: 73 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 15 december 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Baldurs Tod op 15-12-2006 om 17:58u
Score: 65 / 100

Ik vond Oath of a Warrior echt een van de betere albums van vorig jaar, maar dit valt me tegen. Misschien veranderd het als ik hem nog een aantal keer draai...

Reactie van Rabbit op 08-01-2007 om 10:00u
Score: 70 / 100

Ik vindt Lokis Tanz wel goewd nr, dat trekt tog wel eventjes de score wat omhoog...dus draai die nog maar een paar x ;)