Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2021

Starbreaker - Love's Dying Wish
Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records
Starbreaker - Love's Dying Wish
TNT was ooit de club waar zanger Tony Harnell zijn stembanden mocht aanwenden om menig glamrockhart sneller te laten kloppen; TNT werd nooit echt groot en in 2006 nam hij afscheid met een live DVD om zich op andere projecten te storten. Eén van die projecten was al in 2005 het debuut van Starbreaker, waarvan de naam ontleend was aan de gelijknamige Judas Priest-kraker. Dit debuut was zeer veelbelovend, maar zoals we vaker met projecten duurt het veel te lang tot er een opvolger is.

Nou, die is er nu dus. Wederom met geweldenaar Magnus Karlsson op gitaar, die we natuurlijk kennen van zijn werk bij o.a. Jorn Lande, op bas veteraan Jonni Lightfoot en op drums ex-TNT drummer John Macaluso. Tussen de weer zeer irritante onderbrekingen van Frontiers om de nummers als download onaantrekkelijk te maken, laat dit viertal horen dat ze het kunstje nog niet zijn verleerd. Het songmateriaal is wat donkerder dan op het debuut, maar hier en daar spettert het als vanouds. Hide is een mooi voorbeeld hoe melodie en power goed samen kunnen gaan, terwijl Building A Wall weer heel donker is en qua opbouw een fantastisch nummer. Het geheel luistert wederom prima weg door de tempowisselingen, stemmingswisselingen en de uitstekende muzikanten.

Frontiers is een meester in oudjes op cd uitbrengen, en men heeft er verstandig aan gedaan om Starbreaker wederom iets te laten uitbrengen. En als deze band er in blijft slagen om juweeltjes te schrijven zoals The Day Belongs To Us (met een dikke knipoog naar Queensryche) dan mogen ze wat mij betreft blijven. Het hoesje is qua ontwerp een vette mislukking maar gelukkig hoef je niet naar een hoes te luisteren. Dikke aanrader, deze schijf.

Tracklist:
1. End Of Alone
2. Evaporate
3. Love's Dying Wish
4. Unknown Superstar
5. Hide
6. Building A Wall
7. Beautiful Disaster
8. Live Your Life
9. Hello, Are You Listening?
10. Changes Me
11. The Day Belongs To Us
12. This Close

Score: 89 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 22 november 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]