Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Starbreaker - Starbreaker
Jaar van release: 2005
Label: Frontiers Records
Starbreaker - Starbreaker
Starbreaker is een nieuwe band met een stel namen die misschien bekend in de oren klinken. Ze hebben allen hun sporen al ruim verdiend bij hun eigen bands. Zo hebben we zanger Tony Harnell (TNT), gitarist Magnus Karlsonn (Tribe), bassist Fabrizio Grossi (producer van oa Glenn Hughes & POD) en drummer John Macaluso (Ark, Yngwie Malmsteem). We zouden kunnen spreken over een supergroep, maar zulke grote namen zijn het daarvoor ook weer niet. Toch is het eerste nummer Die For You 'supergroep'-waardig. Tering zeg, dit is goede shit! Een enorm pakkend melodische rocknummer met een metalen randje en zo kan ik de hele plaat wel omschrijven.

Wat mij het meeste opvalt is de zang van Tony Harnell. Wat een énorm goede zanger is hij! Emotie, kracht, hij draait er zijn hand niet voor om. Omdat hij het ook nog eens combineert met sterke zanglijnen de hele cd lang, is deze cd wat mij betreft allang geslaagd. Ik moet echt eens wat van zijn band TNT checken. Het mooie van Starbreaker is dat de andere muzikanten het niveau ook nog eens wat opkrikken met hun strakke spel.

De vier muzikanten bewijzen ook dat ze goede songwriters zijn. Single-kandidaat Lies is mischien nog wel het beste bewijs daarvan. Alles lijkt wel gemaakt te zijn om te spelen in grote stadiums. Maar goed, echte muzikanten krijgen die kans allang niet meer in deze harde muziekwereld. Het enige minpunt van dit album is dat het van track 6 t/m 9 wat inzakt. Deze nummers lijken teveel op elkaar en zijn typische opvullertjes. Toch blijven ze prettig in het gehoor liggen, mede door het spel van de band. En dat maakt deze cd toch wel de beste van wat Frontiers Records de laatste maanden heeft uitgebracht. Starbreaker is een must voor elke melodieuze hardrock- en metalfan.

Tracklist:
1. Die For You
2. Lies
3. Break My Bones
4. Crushed
5. Days of Confusion
6. Transparent
7. Light at the End of the World
8. Cradle To The Grave
9. Underneath A Falling Sky
10. Turn it Off
11. Dragonfly
12. Save Yourself

Score: 90 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 24 april 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van ZardoZ op 24-04-2005 om 21:55u
Score: 80 / 100

Dit vind ik inderdaad ook een prima plaat. Als je Masterplan goed vind, is dit echt een inkoppertje.