Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  26 februari:
 • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
 • Chad Fisher (Armory) - 38
 • Eddie Van Halen (Van Halen)† - 67
 • Leszek "Les L. Kaos" Dziegielewski (Behemoth) - 52
 • Matthew Heafy (Trivium) - 36
 • Pablo González Sarre (Elfonía) - 45
 • Tom Keifer (Cinderella) - 61
 • Willie Adler (Lamb Of God) - 46
 • Wouter Huitema (Devious) - 39
Review

Asia - Phoenix
Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records
Asia - Phoenix
Wederom een release van een band die, net als Phoenix zélf, uit zijn as is herrezen. Men is er in geslaagd om de originele bezetting weer tot één Asia te smeden, ondanks de driedubbele bypass operatie die zanger John Wetton moest ondergaan. Wetton had onlangs nog twee leuke releases in de wereld geslingerd met keyboardist Geoff Downes onder de naam Icon, en een deel van dat songmateriaal wees al een eindje naar Asia. Geen verrassing dat de reunie-tour van 2006/2007 zo'n succes was, afgesloten met de release van een live DVD.

Nu zijn er momenteel 2 Asia's: deze, in de originele bezetting, en een "Asia featuring John Payne", waarmee Payne ook zijn deel van het legaat wenst voort te zetten; ook díe band is bezig met schrijven en opnemen, met o.a. vers in de gelederen Erik Norlander op keyboards (en die kennen we weer van Lana Lane). Bent u er nog bij? Mooi.

Want dit album loont de moeite ! Naast het coverwerk van Roger Dean (o.a. Yes) schotelt dit Asia ons wederom een aantal briljantjes voor. Het album als geheel beschouwd is een zeer prettige luisterplaat, met een diversiteit aan ballades, soft rock en symphonische hoogstandjes. De productie is uitstekend te noemen. Als rocker Never Again het bal opent en het ijs breekt voor de afwachtende luisteraar belooft er een heuse sypmhrockplaat op ons te zijn afgekomen. Na Nothing's Forever is het rockgehalte van dit schijfje wel vernoemd, want wat volgt zijn ballads, symphonische genietliedjes en een enkele potentiële hitsingle (Alibis).

Dat Wetton nog een stukje autobiografie plaatst met An Extraordinary Life geeft volgens de band zelf aan dat men graag de emoties en het enthousiasme deelt met de vele fans die de band rijk is. Met deze release zullen er dat weer een hoop meer zijn.

Tracklist:
1. Never Again
2. Nothing's Forever
3. Heroine
4. Sleeping Giant / No Way Back / Reprise
5. Alibis
6. I Will Remember You
7. Shadow Of A Doubt
8. Parallel Worlds / Vortex / Deya
9. Wish I'd Known All Along
10. Orchard Of Mines
11. Over And Over
12. An Extraordinary Life

Score: 88 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 6 mei 2008

Asia - Phoenix
Reactie van Jeroen op 06-05-2008 om 22:55u
Score: 80 / 100

Leuke cd weer, maar ik had niet anders verwacht. Hoewel ik licht de voorkeur geef aan de line/up met Payne, vind ik dit toch wel erg goed.
Ik ben benieuwd wat meneer Payne ons gaat brengen, maar met deze cd hebben we er in ieder geval weer leuk cdtje bij. Wetton klinkt ouderwets sterk, Downes is nog altijd goed bezig en Howe strooit met uitstekende (relaxte) solo uitstapjes.

Enige minpuntjes is dat het allemaal wel heel erg soft is. Ik had liever hier en daar nog wat extra pit gehoord. Wat we nu hebben is echter ook erg goed.

Asia - Phoenix
Reactie van ZardoZ op 09-05-2008 om 16:39u
Score: 78 / 100

Ik ben erg benieuwd naar de uiteindelijke toekomst van deze lineup. Met een verwachte Yes reunie in het vooruitzicht en gezien de gezondheid van Wetton, denk ik dat het na dit album en de komende tour ophoudt voor Asia en dat alleen Wetton / Downes structureel actief zullen blijven als muzikaal duo.

Sowieso klinkt dit vaak al als een goede ICON (Wetton / Downes) plaat.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.