Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2020

The Scourger - Dark Invitation To Armageddon
Jaar van release: 2008
Label: Cyclone Empire

The Scourger - Dark Invitation To Armageddon

Dat goede muziek niet origineel hoeft te zijn, bewijst het Finse The Scourger maar weer eens met hun tweede album Dark Invitation To Armageddon. Deze Finnen scoorden twee jaar goed met hun debuut Blind Date With Violence, en wisten daar zelfs mee in de Finse hitlijsten terecht te komen.

De formule is ongewijzigd gebleven: thrash-metal met death invloeden in de stijl van Testament, Destruction, Slayer en The Haunted. Het schijfje telt maar liefst elf nieuwe nummers en twee bonustracks. Die laatste zijn Vicious Circle van de Finse Hatehead-single en een liveversie van Hatehead wat twee jaar geleden die grote hit was. Het bewijs dat de mannen ook live hun mannetje staan.

Wanneer je van thrash houdt, zit je bij The Scourger goed, ook op dit nieuwe album: strak, hard en ruw met steengoede songs. Saillant detail is nog dat het artwork verzorgd is door Joe Petagno, bekend van de Motörhead-covers.

Tracklist:
1. Lex Talionis
2. No Redemption
3. In The Hour of Ruin
4. To Tame A Life
5. Never Bury The Hatchet
6. Deformed Reality
7. Dark Invitation To Armageddon
8. Reign in Bestial Sin
9. Beyond Judas
10. Cranium Crush
11. Last Nail To The Coffin
12. Vicious Circle
13. Hatehead (live)

Score: 85 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 20 april 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

The Scourger - Dark Invitation To Armageddon
Reactie van panic 1 op 24-04-2008 om 14:56u
Score: 90 / 100

Godverdomme, the haunted is eindelijk weer ouderwets op dreef. Wat is dit de nieuwe the scourger. Jezus wat een lekkere tering herrie. Ik heb het gevoel dat ik van alles in elkaar wil beuken, als ik dit schijfje hoor. Het is lang geleden dat ik weer eens zo'n strakke vette trash plaat heb gehoord. Dit is gewoon super goed. Strakke ritmesectie, riffs die je bij je strot pakken en goede soli. ook de zang is ruig, een beetje kruising tussen mille van kreator en marc Dábo(zo heette hij toch) de tweede zanger van de the Haunted. Ik heb gehoord dat the Haunted ook weer in de studio zit. Mijn advies laat ze deze schijf eerst even beluisteren, alvorens verder te gaan met de productie. Ik denk dat ze meteen weer zullen bekeren. Hulde aan Finland