Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-05-2021

RPWL - The RPWL Experience
Jaar van release: 2008
Label: InsideOut Music

RPWL - The RPWL Experience

Het vervolg van het uit 2005 afkomstige album World Through My Eyes van de Duitse progrock band RPWL heeft maar liefst drie jaar op zich laten wachten. Het nieuwe album heet een beetje saai The RPWL Experience en telt tien nummers die geheel in de lijn liggen van hun voorgaande werk.

Op het eerste gezicht lijken de heren voor een wat harder en rauwer geluid te hebben gekozen dan op World Through My Eyes, maar dat blijkt al snel van korte duur te zijn. De muziek lijkt na opener Silenced weer terug te grijpen naar waar het voor RPWL allemaal begon, namelijk als coverband voor Pink Floyd. De muziek van de mannen heeft dan ook sterke verbindingen met het geluid van deze Britse klassiekers. Uiteraard beseffen ze zich dat zelf ook, en misschien om nu eens af te rekenen met al die reviewers die keer op keer schrijven dat de muziek toch best wel weer op Pink Floyd lijkt, vinden we het nummer This Is Not A Prog Song met tekstuele verwijzing naar Floyd.

De progressieve rock doorspekt met psychedelische invloeden doet niet alleen aan grootmeesters Pink Floyd denken, maar ook sterk aan het geluid van Yes, een van die andere klassieke bands in het genre. Dat RPWL niet de meest inventieve band is, laat zich dus al enigszins raden. Dat heeft het voordeel dat je als luisteraar en liefhebber van het genre de plank niet mis kunt slaan met deze nieuwste creatie, maar daarnaast ook het nadeel dat het wederom redelijk bekend in de oren klinkt. Voor de liefhebbers is er op dit album ook nog een cover te vinden van Masters of War, een nummer uit het enorme oeuvre van Bob Dylan.

Tracklist:
1. Silenced
2. Breath in, Breath out
3. Where Can I Go
4. Masters of War
5. This Is not A Prog Song
6. Watch Myself
7. Stranger
8. River
9. Choose What You Want To Look at
10. Turn Back The Clock

Score: 80 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 28 maart 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]