Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-01-2021

Dreamscape - 5th Season
Jaar van release: 2007
Label: Massacre Records

Dreamscape - 5th Season

Het vijfde album van de Duitse band Dreamscape draagt de toepasselijke naam 5th Season. Een album dat bovendien gepaard gaat met het vertrek van drie van de bandleden waaronder de zanger, die inmiddels echter ook alweer vervangen zijn. Het zit sommige groepen ook nooit echt mee, want buiten het vervangen van enkele bandleden, komt dit album ook nog eens tien jaar te laat.

5th Season is een sterk staaltje musiceren, maar klinkt wel erg bekend en enigszins gedateerd. Namen als Dream Theater en Spock’s Beard schieten je direct te binnen bij het horen van opener Fed Up With. Dit nummer is net als de rest van het album doorspekt met oosterse klankinvloeden, iets wat een tijdje terug heel erg populair was, maar nu wel een beetje uit is gekauwd. Niet al te origineel dus, en dat geldt eigenlijk ook voor de rest van de muziek. Het is allemaal leuk, progressief zoals we dat gewend zijn van zovele anderen, en gewoon goed gespeeld. Dat laatste valt dan ook niets op aan te merken. Het zou bijna een Dream Theater album uit de jaren negentig kunnen zijn.

Waar de band een beetje mee kampt, is het schrijven van nummers die het oog houden voor de melodie, soms is het allemaal wel heel erg uitgerekt en langdradig met veel solo’s, herhalingen en ellenlange uithalen van de zanger. Uitschieter is misschien wel de song Somebody waar alles net iets beter op zijn plaats lijkt te vallen.

Dit vijfde werkje van een Dreamscape dat in die vorm niet meer bestaat, is een leuk album, maar mist echte creativiteit. Het klinkt allemaal net iets teveel als andere bands, die dit trucje jaren geleden al deden.

Tracklist:
1. Fed Up With
2. Borderline
3. 5th Season
4. Déjà Vu
5. Somebody
6. Phenomenon
7. Different
8. Point Zero
9. Farewell

Score: 73 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 23 oktober 2007

Koop dit album in

Meer Dreamscape:

[ Terug naar de Album Reviews ]