Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-05-2021

Dreamscape - Revoiced (re-release)
Jaar van release: 2008
Label: Massacre Records

Dreamscape - Revoiced (re-release)

Re-releases zijn tegenwoordig aan de orde van de dag. Ben je net blij met die uitgave van een band waar je al jaren op wacht, wordt er alweer een re-release aangekondigd met extra materiaal, een andere cover of een bonus-dvd. Dreamscape doet het wel heel mager op deze re-release van een best of album uit 2005, namelijk met een enkele video er bij en een track van een album dat later dit jaar uit moet gaan komen. Revoiced is een best of van de eerste twee albums van de band, namelijk Trans-like State uit 1997 en Very uit 1999, maar dan ingezongen door de zanger die de vocalen in 2005 waar nam Roland Stoll.

Dit schijfje is dus een best of die uitkomt in de aanloop naar een nieuw album dat later dit jaar zou moeten verschijnen. Zoals gezegd biedt het trouwe fans niets nieuws buiten een nieuwe song en een videoclip van matige kwaliteit van het nummer When Shadows Are Gone. Toen de eerste versie van Dreamscape’s Revoiced uitkwam, was de band anders dan nu, want in de periode tussen het uitkomen van Revoiced en 5th Dimension uit 2007 is bijna de complete band vervangen. De zang van het nieuwe nummer Breathing Spaces is dus anders dan die op de andere twaalf nummers die dit schijfje telt.

De muziek van de band is nog altijd een wat magere versie van een band als Dream Theater. Het is gewoon een beetje de pest dat Dream Theater en consorten eerder waren dan al die andere progressieve rockbands die hun virtuoze melodieën ten gehore brengen, en dat ze dus vaak wel een beetje lijken op die grote naam uit de Verenigde Staten. Het nieuwe nummer is dan ook weinig bijzonder in het licht van het oude werk van de band, en daarmee ook in de rest van de progwereld. Persoonlijk vond ik de oude zanger Roland Stoll beter klinken dan Mischa Mang, maar eigenlijk is het wachten op het volledige album om daar een goed oordeel over te kunnen vellen.

Deze plaat is een leuke introductie voor mensen die nog niet bekend zijn met de muziek van Dreamscape en verzot zijn op progriedeltjes. Trouwe fans kunnen dit album echter links laten liggen, want voor dat ene enkele nieuwe nummer is het zonde om weer in de buidel te tasten.

Tracklist:
1. Thorn in My Mind
2. Fateful Silence
3. Alone
4. She’s Flying
5. Changes
6. Fearing The Daylight
7. Unvoiced
8. Reborn
9. Face Your Fears
10. Winter Dreams
11. Loneliness
12. When Shadows Are Gone
13. Breathing Spaces (nieuw!)
14. When Shadows Are Gone (video)

Score: 77 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 21 april 2008

Koop dit album in

Meer Dreamscape:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Ben op 22-04-2008 om 23:02u

Moest even heel diep nadenken waarom de bandnaam "Dreamscape" wat vaag bekend voorkwam. Het duurde even voor ik besefte dat ze in het voorprogramma stonden van Symphony X.. Aardig bandje, maar blijft dus blijkbaar niet echt hangen..