Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

High On Fire - Death Is This Communion
Jaar van release: 2007
Label: Relapse Records
High On Fire - Death Is This Communion
Al zouden de Amerikanen van High On Fire slechte songs schrijven, dan nog zou ik naar hun muziek luisteren. Want hun geproduceerde geluid is gewoon machtig. Sommige omschrijven het als post-apocalyptische dreunmuziek, anderen als hypnotiserende herrie en weer anderen alsof grote machines met elkaar de strijd aangaan in een futuristisch gevecht. Ik hou het gewoon op ‘stoer’.

De combinatie van stoner rock, metal en sludge is gewoon erg geslaagd. Deze stijlen zijn volledig in balans en dat maakt dat tussen deze nieuwe goedgeschreven songs geen speld tussen te krijgen valt. De ritmesectie legt een oerdegelijke fundament en de show wordt als vanouds gestolen door zanger/gitarist Matt Pike. Die naam ken ik toch? Ja, dat klopt, Matt was één van de gitaristen van het legendarische Sleep. Van die ‘fuck you’ plaat Jerusalem? Inderdaad, dié. Mister Pike tovert de ene na de andere smerige riff uit zijn instrument en met zijn bezeten oorlogsschreeuw weet hij elk album meer te overtuigen. En de kwaliteit van de songs is nog hoger dan op voorgaande werkjes.

Op het hoesje staat ‘voor fans van Down, Motörhead, Explosions In The Sky, Black Sabbath, Isis, Clutch en Mastadon. Geen slecht gekozen lijstje, want als u meerdere van deze bands tot u favorieten rekent, kan u wel wat met High On Fire. Dit is stoer, stoer, stoer.

Tracklist:
1. Fury Whip
2. Waste of Tiamat
3. Death Is This Communion
4. Khanrad's Wall
5. Turk
6. Headhunter
7. Rumors Of War
8. DII
9. Cyclopian Scape
10. Thereal
11. Return to NOD

Score: 88 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 8 oktober 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Corne op 14-06-2008 om 19:12u
Score: 85 / 100

Hele degelijk sludge metal. Hij gaat bij mij niet zo vaak op als een band als Mastodon of Torche of Baroness, maar een goede plaat is het zeer zeker wel!