Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

Fueled By Fire - Spread The Fire
Jaar van release: 2007
Label: Metal Blade Records
Fueled By Fire - Spread The Fire
Het is duidelijk dat Metal Blade deze Amerikaanse band enkel heeft getekend om extra te kunnen profiteren van de thrash opleving. Want verdomme, wat bevat Spread The Fire een brok super achterhaalde 80’s thrash. De riffs en zanglijnen zijn gestolen van Exodus. De teksten zijn niet cliché, maar supercliché en storend. De uitvoering is matig en het zegt genoeg dat deze oorspronkelijke uit 2006 afkomstige cd in een nieuw hip Municipal Waste-achtig hoesje is gestoken. Neen, er zijn werkelijk tientallen betere nieuwe retrothrashbandjes dan dit Fueled By Fire. Enkel geschikt voor thrashfans met heel veel hersenschade en zonder korte-en langetermijngeheugen. Spuw en kots.

Tracklist:
1. Ernest Goes To Hell
2. Thrash Is Back
3. Striking Death
4. Spread The Fire!!!
5. Betrayal
6. Massive Execution
7. Metal Forever
8. Dreams Of Terror
9. Command Of The Beast
10. Chaotic Punishment (Bonus Track)
11. Put To Death (Bonus Track)

Score: 45 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 5 augustus 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Fueled By Fire - Spread The Fire
Reactie van Innuendo op 06-08-2007 om 14:35u
Score: 80 / 100

Dat de band niet origineel is (kan dat nog in de metalscene?) deert me niet. Ik vind het een prima album (Ik oordeel over de nummers die op hun myspace te horen zijn).

Fueled By Fire - Spread The Fire
Reactie van innuendo op 11-09-2008 om 00:49u
Score: 85 / 100

Om nogmaals te reageren: Wat een kutreview Kristof. Ik heb inmiddels vele 'nieuwe' thrashmetalband leren kennen, maar weinig weten zo'n goede indruk te wekken als Fueled by fire. Iedereen die van thrash houdt zou dit gewoon een kans moeten geven. retrothrash haalt niet het niveau van de oude garde? Luister eens naar striking death, dat kan zich met gemak meten met de klassiekers uit de jaren '80.