Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Rebellion - Miklagard - The History Of The Vikings - Volume II
Jaar van release: 2007
Label: Massacre Records

Rebellion - Miklagard - The History Of The Vikings - Volume II

Met Uwe Lulis en Tomi Göttlich in de gelederen is het niet gek dat Rebellion een hoop wegheeft van Grave Digger. Sterker nog, na hun vertrek bij die band wilden beide heren Rebellion zelf omdopen tot Grave Digger, maar zijn wegens omstandigheden doorgegaan met de naam die ze nu hebben (naar een van Grave Digger’s bekendste nummers) om sinds 2001 erg lekkere Duitse heavy/power metal te spelen, zoals het hier in Nederland maar niet populair wil worden.

Naast overeenkomsten met Grave Digger zijn er zowel op muzikaal, als op vocaal vlak vergelijkingen met Running Wild en Majesty te trekken. Michael Seifert lijkt enigszins op Rolf Kasparek (Running Wild) en Chris Bolthendahl (Grave Digger), maar voegt hier een grotere dosis melodie aan toe en gooit er af een toe een ‘Halfordiaanse’ uithaal doorheen, om het geheel een stuk afwisselender te maken dan voorgenoemde zangers doen. De gitaren en ritmesectie doen nergens iets wat we nog nooit gehoord hebben, maar zetten wel een uitstekend potje heavy metal neer. Luister bijvoorbeeld maar eens naar het furieuze Sweden, het epische mid-tempo Kiew of het bijzonder zware en thrashy Taste Of Steel.

Mensen die teleurgesteld waren met het ietwat trage karakter van Grave Digger’s Liberty Or Death en al die Vikingalbums die we de laatste tijd over ons heen krijgen nog niet zat zijn, raad ik meteen aan om Miklagard - The History of the Vikings - Volume II te kopen. Sterker nog, voor de liefhebbers van Duitse traditionele metal zou ik zelfs willen spreken van een verplichte aanschaf! Nu maar hopen dat het genre hier iets populairder wordt en we dit soort bands ook eens live kunnen aanschouwen in ons land.

Tracklist:
1. Vit seglar mot Miglakard
2. Sweden
3. Free
4. On The Edge Of Life
5. Ulfberth
6. The Rus
7. Kiew
8. Aifur
9. Taste Of Steel
10. God Of Thunder
11. Our Backs To The Wind
12. Miklagard
13. The Uprising

Score: 82 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 19 juli 2007

Koop dit album in

Meer Rebellion:

[ Terug naar de Album Reviews ]