Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Dokken - From Conception - Live 1981
Jaar van release: 2007
Label: Frontiers Records
Dokken - From Conception - Live 1981
Livealbums uit de oude doos... ook zo'n trend. Deze trend mag zich van mij voortzetten want dit is zeker een leuk exemplaar. Volgens de meegeleverde info was Don Dokken deze opname tegengekomen toen hij zijn kasten met opnames aan het uitvuilen was (zo'n kast wil ik ook wel). Daar kwam deze uitrollen, en Don herkende zelfs niet alle nummers. Grappig toch?

Voor de niet-super-Dokken fan zal deze cd gedateerd klinken; wat wel direct duidelijk wordt is dat de band hier een hoogtepunt beleeft, want men is erg op dreef, en George Lynch laat hier al (te zachtjes, overigens, dat had wel opgepoetst mogen worden) horen dat hij een gitaarheld was/is. Het meenemen van een GL gitaarsolo op deze cd is dan ook in de tegenwoordige tijd niet te verkopen; dat hadden ze er wat mij betreft af mogen laten, het voegt niets toe. Het materiaal wat gespeeld wordt is erg Breaking the Chains georiënteerd, en dat mag als een pluspunt worden beschouwd. Héél jammer wat mij betreft dat Tooth And Nail pas later verscheen...

Alhoewel retro-livealbums normaliter geen rating krijgen moet ik dit materiaal van 26 jaar geleden (!!!) toch wel een behoorlijke plus geven.

Tracklist:
1. Paris Is Burning
2. Goin' Down (previously unreleased)
3. In The Middle
4. Young Girls
5. Hit And Run (previously unreleased)
6. Night Rider
7. Guitar Solo
8. Live To Rock (Rock To Live)
9. Breakin' The Chains
10. You're A Liar (previously unreleased)

Score: 80 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 17 april 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]