Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Apocrypha - The Summit Of Creation
Jaar van release: 2006
Label: Eigen beheer
Apocrypha - The Summit Of Creation
The Summit Of Creation is de debuutcd van het uit Nederland afkomstige Apocrypha. De band speelt een melodische vorm van black metal die duidelijk raakvlakken heeft met Dimmu Borgir en in zeer sterke mate met het ter ziele gegane en wellicht vrij onbekende Inger Indolia (eveneens uit Nederland).

Compositorisch zit The Summit Of Creation bijzonder goed in mekaar. De nummers zijn met veel liefde voor detail uitgewerkt en lekker afwisselend. Bovendien liggen ze prima in het gehoor en zijn ze goed te consumeren. Zanger Manoloxx heeft hierbij ook een goede en smerige maar duidelijke strot die bij vlagen wordt afgewisseld met de cleane vocalen van keyboarder Rudi. De productie is bijzonder helder en transparant. Hierdoor klinkt het soms wellicht wat klinisch, maar komen alle facetten van de muziek goed uit de verf. Het totaalplaatje wordt helemaal afgemaakt door de werkelijk erg mooie vormgeving van de cd waar gitarist Bart voor verantwoordelijk is.

Het aparte gevoel dat ik bij The Summit Of Creation heb is dat het, hoewel het modern klinkt, ik het een beetje ouderwets vind klinken bij vlagen. Als de band dit namelijk in 1999 uitgebracht had, stond Nuclear Blast waarschijnlijk binnen de kortste keren aan de deur met een vet contract. Dit doet echter niet af aan de kwaliteit van de band: wie houdt van een pot goed geproduceerde en bijzonder melodische black metal plaat moet zeker The Summit Of Creation in huis halen.

Tracklist:
1. The Summit Of Creation
2. Baian Kara Ula
3. Brittle Soul Lost
4. Attempting To Unify Chaos
5. Rejoicing The Utter Black Bittterness
6. Withering Scorn Collision
7. All Shall Perish
8. Conviction

Score: 80 / 100

Reviewer: Jan
Toegevoegd: 4 april 2007

Koop dit album in

Meer Apocrypha:

[ Terug naar de Album Reviews ]