Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Ragnarok - Blackdoor Miracle
Jaar van release: 2004
Label: Regain Records
Ragnarok - Blackdoor Miracle
Met het vijfde album Blackdoor Miracle maakt de Noorse black metalband Ragnarok een flinke stap vooruit ten opzichte van de eerdere albums, die mijns inziens altijd wel aardig waren, maar nooit tot de echte top behoorden. Er zijn twee redenen voor deze vooruitgang: de komst van Taake-frontman Høst als vocalist en de verbeterde composities, waardoor de nummers nu tegelijkertijd krachtiger en toegankelijker klinken.

Hoewel de band uit Noorwegen komt, doet de sound op Blackdoor Miracle vooral Zweeds aan. Gelijkenissen met bands als Setherial en Naglfar zijn dan ook zeker te vinden. Dat is overigens zeker niet negatief bedoeld: het geeft slechts de kwaliteiten van dit album aan. Ook in productioneel opzicht zit het album prima in elkaar. Hoewel er geen slecht nummer op dit album te vinden is, zit het middengedeelte wat mij betreft het best in elkaar, met het uitstekende titelnummer en het hierop volgende Murder, de nummers die ook tekstueel gezien het interessantst in elkaar zitten.

Met Blackdoor Miracle bewijst Ragnarok dat black metal van een kwalitatief zeer hoog niveau uitstekend samen kan gaan met een heldere productie. Het wordt alleen eens de hoogste tijd voor een opvolger, aangezien dit album alweer uit 2004 stamt. Fans van bovengenoemde bands kunnen dit album blindelings aanschaffen.

“Hell prepares a red carpet for me”.

En dat mag ook wel, met een album als dit op zak.

Tracklist:
1. Preludium
2. Heir Of Darkness
3. Recreation Of The Angel
4. Rites Of Geburah
5. Blackdoor Miracle
6. Murder
7. Kneel
8. Bless Thee For Granting Me Pain
9. Journey From Life

Score: 87 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 28 maart 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]