Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

29-11-2020

Frankenstein Drag Queens From Planet 13 - The Late Late Late Show
Jaar van release: 2006
Label: People Like You Records
Frankenstein Drag Queens From Planet 13 - The Late Late Late Show
Het zal vast geen toeval zijn dat nu Wednesday 13 een nieuw album uit heeft gebracht, van z'n vorige band, de inmiddels cultband Frankenstein Drag Queens From Planet 13, het "voorheen onuitgebrachte 1e album" opnieuw wordt uitgebracht. Het zat al in de Little Box Of Horror boxset die vorig jaar verscheen, maar nu is het album dus ook los te krijgen.

De opnames zijn oud, maar geremastered. Toch is het goed te horen dat het al een oud album is, want de geluidskwaliteit laat soms te wensen over. Ook duidelijk is dat dit nog een rauwe versie is van wat later ging komen. De songs zijn minder gepolijst dan het latere materiaal van de Frankenstein Drag Queens, en wat harder dan de soloplaten die Wednesday 13 nu maakt. Ook duidelijk is dat de band nog jong is, en hun instrumenten nog niet zo goed beheerst (al is dat bij de horrorpretpunk die deze band maakt nou ook niet zo heel erg van belang, want zo technisch is het allemaal niet). Mensen die bekend zijn met de Murderdolls zullen enkele nummers herkennen, aangezien de Murderdolls deze opnieuw hebben opgenomen. Kill Miss America en 197666, bijvoorbeeld, al zijn de teksten op deze originele versies soms net iets anders.

Wie z'n Frankenstein Drag Queens albums wil aanvullen moet dit album zeker aanschaffen, maar dit album haalt het niet bij de latere albums.

Tracklist:
1. Blood, Feathers, Lipstick... The Monologue
2. Galactic Chicken Shit
3. Hit And Rape
4. I Dismember Mama
5. 197666
6. God Damn I Am
7. The Wolfman Stole My Baby
8. 13th Commandment
9. Bloodsuckers Anonymous
10. Kill Miss America
11. Count Down... Planet 13

Score: 60 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 17 november 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]