Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Monkey Business - The Noble Art Of Wasting Time
Jaar van release: 2006
Label: Powerzone Records
Monkey Business - The Noble Art Of Wasting Time
Apenzaken heeft een jaar geleden een demo uitgebracht, die ik besproken heb. Van mij mochten ze een volwaardige cd maken en dat was het startschot voor de Italianen om dat daadwerkelijk te gaan doen. Op die demo klonk de hardrock best lekker en de aparte zang was prima aan te horen.

Maar helaas is 52 minuten van dit soort zoetsappige hardrock toch iets teveel van het goede. De zanger (Robert Plant? Nee, toch niet) heeft een aardige stem en zijn hoge uithalen zijn best in orde. Maar hij maakt ze teveel en tegen het einde van de cd haal je het geluid van Vietnamezen eruit die gecastreerd worden.

Ik vind de nummers verder best lekker wegluisteren. Wake Up And Rock, Time Out Of Joint en Seperate Ways zijn goede rockers, mits ze niet te aandachtig beluisterd worden. De solo's zijn prima in orde en zijn vaak lang. Maar de nummers vragen daar niet om, want korte en bondige solo's hadden ze pakkender gemaakt en dus beter.

Monkey Business heeft met The Noble Art Of Wasting Time een aardig debuut afgeleverd. Maar de vele minpunten in combinatie met het demo-achtige geluid zorgt ervoor dat de cd bij mij onder het stof zal verdwijnen. Maar toch, misschien wordt het nog wat met deze band. Ik zie licht aan het eind van de tunnel.

Tracklist:
1. Wake Up and Rock
2. What the Fuck!?
3. Time Out of Joint
4. I Smell the Perfume
5. One of a Kind
6. No Love No Pain
7. Child Inside
8. Waitin' by the Crossroad
9. Kinda Love
10. Separate Ways
11. Every Now and Then

Score: 67 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 28 oktober 2006

Koop dit album in

Meer Monkey Business:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van jaberra op 11-12-2006 om 20:01u
Score: 100 / 100

This CD is absolutely great to be a first studio project.Great Singer!