Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Monkey Business - ...Looking Back At Me
Jaar van release: 2005
Label: Eigen beheer
Monkey Business - ...Looking Back At Me
Echt goede hardrock uit Italie kennen we eigenlijk niet. Ik herriner me nog de band Mantra waarvan ik het debuut heb besproken. Dat was maar een matige cd. Wat mij betreft mogen ze hun platencontract overhandigen aan deze Monkey Business. Zij weten wel hoe je moet rocken! Het briefje wat ik bij deze demo erbij kreeg, vertelt dat ze in het straatje spelen van Skid Row en Gotthard. Hmmm, een softere versie dan van die twee bands, maar dat is zeker geen schande. Dan hebben de dames onder ons ook nog wat om te zwijmelen, zullen we maar zeggen.

Op deze demo horen we drie hardrock-nummers die er zeker mogen wezen. "One Of A Kind" en "Kinda Love" beginnen allebeide met acoustisch spel en emotionele zang, om vervolgens mid-tempo rockend verder te gaan. De solo's zijn zeer smaakvol en de composites zitten mooi in elkaar. "Waiting By The Crossroads" is eigenlijk hetzelfde verhaal. Wat opvalt, is de apart hoge zang. Hetzelfde soort dat ik ook bij die andere band (Mantra) heb gehoord. Het is een redelijk uniek stemgeluid en is dus even wennen. Maar zingen kan hij!

Voor een demo is de geluidskwaliteit erg goed. En daarom kan ik ook weinig tips geven over hoe de band zich nog zou moeten ontwikkelen. Van mij mogen ze hun eerste cd gaan opnemen. De enige smet is de sneue naam. Maar er zijn ergere dingen in het leven, toch?

Tracklist:
1. One Of A Kind
2. Waiting By The Crossroad
3. Kinda Love

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 14 september 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]