Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Mennen - Freakalive
Jaar van release: 2006
Label: Armageddon Music
Mennen - Freakalive
De Nederlandse hardrockband Mennen was onlangs in Amerika om een nieuwe cd op te nemen die binnenkort zal verschijnen. Ze traden in Cincinnati ook op in het plaatselijke Poision Room en ze besloten spontaan om dat concert nog snel op cd uit te brengen. Deze plotse actie heeft zowel voor- als nadelen.

Het voordeel is dat deze registratie zeer spontaan en eerlijk klinkt. Je hoort een band die het meer dan naar zijn zin heeft en die het Amerikaanse publiek gewoon wil vermaken. Ook krijgen we met een Supertramp cover (School) en een oude Zinatra song (Two Sides Of Love) nog twee verrassingen. Maar toch is het grote nadeel vooral de setlist. Want uitgezonderd de twee bovengenoemde songs, bestaat de setlist enkel uit songs van het laatste Mennen album Freakazoid. Dus geen materiaal van het uitgebalanceerde Age Of Fools, het tweede album Back To The Real World of het geweldige titelloze debuut.

Freakalive is dus daarom niet het ultieme Mennen live-album die de geschiedenis van de hele band overspant. Maar een gewoon spontaan tussendoortje voor de echte fan, vrienden en de bezoekers van dit concert. Nieuwe zieltjes (ik vermoed vooral Duitse) zullen ze echter maar veroveren met het komende album dat de titel Planet Black zal krijgen.

Tracklist:
1. Intro
2. Bob
3. The World Stopped Turning
4. Down
5. School
6. Secrets And Lies
7. Rain
8. Freakazoid
9. These Good Times
10. Two Sides Of Love
11. Wicked White

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 30 september 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]