Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-10-2020

Kiuas - Reformation
Jaar van release: 2006
Label: Spinefarm Records
Kiuas - Reformation
Melodieuze metal, dat kun je gerust aan de Finnen overlaten. Zo ook aan Kiuas, dat op hun tweede album Reformation – dat slechts een krap jaar na het debuut The Spirit Of Ukko uitkomt – een mix laat horen van power- en heavy metal, met hier en daar een kleine death metal inslag.

Een vergelijking met landgenoten als Children Of Bodom, Sonata Arctica en op sommige momenten zelfs Nightwish is daarmee snel gemaakt. De eerste paar nummers zijn snelle, door keyboards ondersteunde power metal nummers. Pas bij Black Winged Goddes hanteert zanger Ilja Jalkanen een wat ruigere manier van zingen en vanaf dan lijkt het geheel wat steviger te worden.

De leden van Kiuas weten hoe ze een puik nummer moeten schrijven en ook hoe ze een instrument moeten bespelen. Toch worden de meerstemmige refreintjes op Reformation na een tijdje erg voorspelbaar en dat geldt eigenlijk ook voor de muziek zelf. Neemt niet weg dat Kiuas met Reformation een meer dan verdienstelijk album aflevert, dat met Reformation (Wrath Of The Old Gods) op epische wijze wordt afgesloten.

Tracklist:
1. Race With The Falcons
2. Through The Ice Age
3. The New Chapter
4. Of Ancient Wounds
5. Child Of Cimmeria
6. Black Winged Goddess
7. Heart Of The Serpent
8. Bleeding Strings
9. Call Of The Horns
10. Reformation (Wrath Of The Old Gods)

Score: 70 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 3 augustus 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]