Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-06-2021

Psychotic Waltz - Bleeding
Jaar van release: 1996
Label: Bullet Proof Records
Psychotic Waltz - Bleeding
Zelf houdt de band het op hippie doom metal. Ik zou zeggen hoogstaand technisch vernuft om bij weg te zweven (lees : bangen !). Psychotic Waltz is sinds de eerste schijf "A Social Grace" altijd een cultband gebleven, met slechts een kleine schare fans. Maar de schijf "Bleeding" had beter verdiend. We hebben het hier over de schijf met de vetste gitaarmuur die je je maar voor kunt stellen. Wellicht zelfs te maar hier geldt zeker dat te niet slecht voor je is.

"Bleeding", voorzien van een kunstwerkje als hoes, is een album voor mensen die van zware, 'doom'-achtige, meeslepende, verfrissende, melodische, ingewikkelde, hoogstaand technische metal houden. Het bevat 11 songs, die extreem goed verteerbaar zijn, met name door de lengte van de songs. Ga je vaker luisteren en je in de muziek en zanglijnen verdiepen, dan zul je het met mij eens zijn dat deze heren een hoogstaand werk hebben afgeleverd. Een perfecte CD voor herfstliefhebbers met een stevige pot donker bier.

Tracklist :
1. Faded
2. Locust
3. Morbid
4. Bleeding
5. Need
6. Drift
7. Northern Lights
8. Sleep
9. My Grave
10. Skeleton
11. Freedom

Mijn favoriet is nr. 3, Morbid. Dit nummer knettert je speakers uit en als je je ogen dicht doet zie je het geluid ! Over de hele CD hoor je gitaarsoli en twin-gitaarsoli die je oren strelen. Net als op de eerdere schijven "A Social Grace" (1990), "Into The Everflow" (1992), en "Mosquito" (1994) gaan de heren Rock en McAlpin tekeer als een jekketek, terwijl er niets gekunsteld is. Ik heb de heren gitaristen tweemaal live mogen aanschouwen en mijn onderkaak is tot tweemaal toe 1,5 uur op mijn bierbuik blijven kletteren. Niets geen dubs, alleen techniek en ... gevoel. Maar ook de ritme sectie met voornamleijk drummer Norm Leggio is van kwalitatief hoogwaardig niveau. De zanger Buddy Lackey moet je liggen, ik vind hem een held. Als je van mid-hoog-zangers houdt, en geen grunt, dan kan je hem vast hebben.

Topper !

Vergelijken met een andere band ? Nee, niet mogelijk : unieke en genial gekken uit de voormalige Bay Area.

De band Spiral Architect heeft zich erg door Psychotic Waltz laten beïnvloeden, maar Psychotic Waltz verkeert op eenzame grote(re) hoogten.

Score: 90 / 100

Reviewer: GJ
Toegevoegd: 19 maart 2002

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een_Metalfan op 22-03-2002 om 08:14u
Score: 1 / 100

Een ijzeren metalwet luidt: luisteren naar Hammerfall staat gelijk aan de laagste homosexualiteit. Het enige dat nog nichteriger is dan dit is toegeven dat je van Psychotic waltz houdt.

Reactie van MetalD-78 op 09-12-2009 om 21:40u
Score: 90 / 100

Een_Metalfan begrijpt er helemaal niets van.
Briljante plaat van een briljante band. Rest van de albums van Psychotic Waltz zijn eveneens erg aan te raden.

Reactie van enchant op 28-04-2010 om 13:52u
Score: 80 / 100

Prima CD, maar kan toch net niet tippen aan het prachtige "Mosquito". Niettemin bovengemiddeld!