Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2020

Elizium - Angel Of Mistrust
Jaar van release: 2006
Label: STF Records
Elizium - Angel Of Mistrust
Het debuutalbum van het Nederlandse doom/gothic-gezelschap Elizium heeft de titel ‘Angel Of Mistrust’ meegekregen. Dat dit pas hun eerste volledige album is mag opmerkelijk genoemd worden, de band is namelijk al sinds 1991 (met weliswaar een tussenpoos van drie jaar en niet altijd in dezelfde bezetting) actief.

Op ‘Angel Of Mistrust’ horen we elf duistere en melancholische, maar tegelijkertijd melodieuze en toegankelijke composities, waarbij vooral de over het algemeen zuivere vocalen van Peter Berends en de meeslepende en uiterst sfeervolle keyboardklanken van Erik Dijkstra in positieve zin opvallen. In ‘Rape Of Creed’ wordt het tempo even opgeschroefd en laat Berends een iets rauwere zang horen. Echte uitschieters kent dit album niet, maar het niveau van alle songs is zeker bovengemiddeld.

Liefhebbers van een band als Type O Negative zullen ‘Angel Of Mistrust’, waarvan de meeste nummers drie jaar geleden al op een demo verschenen, goed kunnen waarderen. Op de website van de band is de videoclip van het nummer ‘Moonlit Haze’ te bezichtigen.

Tracklist:
1. Intro
2. Moonlit Haze
3. Angel Of Mistrust
4. Frailty
5. Land Of Scars
6. Rape Of Creed
7. Reflecting Eyes
8. Murder Of Crows
9. Ode To Death
10. Fall Of Lucifer
11. Pandora

Score: 77 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 2 mei 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]